Szökőhév

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (40)
Visszatérő filmtörténeti motívum, amikor egy urbánus domina (értsd: nagyvárosi karrierista nő) egy számára idegen, kietlen pusztaságban botladozik. Sokkal többet a Szökőhév című romantische vígjáték sem vállal, így ezt a keveset teljesíteni is tudja.
Sandra Bullock Alaszkában járt (Nász-ajánlat), Audrey Hepburn Rómában talált rá a szerelemre (Római vakáció), napjaink – gyakran – egydimenziós cukibogara, Amy Adams pedig Írországban ismerkedik a helyi vendégszeretet sajátos megnyilvánulásaival. Történik ugyanis, hogy a menő New York-i lakberendező Dublinba utazik szerelme után, hogy egy ír népszokás segítségével megkérje annak kezét. A bibi csak annyi, hogy egy vihar következtében Walesből kell eljutnia az ír fővárosba, valamint, hogy a szökőévben történő legénykérés hagyománya a helyiek szerint is csupán mese.
 
Sebaj, Annát semmi sem állíthatja meg, sofőrt fogad a sármos kocsmáros, Declan (Matthew Goode – Match Point, Utolsó látogatás) személyében, aki meglehetősen nehezen viseli el a pikírt nőszemélyt, de persze a nehézségek (lásd: marhacsorda, totálkár, zivatar stb.) ellenére beleszeret. Több sem kell a boldogsághoz, mint pár sablonos csavar, ami ugye megadatik, és a fiatal szerelmeseknél már csak az Ír Országimázs Központ örülhet jobban a megérdemelt happy endnek.
 
A „vis major kontra szerelem“ alműfaj rajongói imádni fogják ezt a kis történetet, aki pedig a realitást hiányolja belőle, az ugorjon el Balassagyarmatra, és szedjen össze magának egy jóképű autószerelőt! 
csmozi
2010.01.21
|
Leap Year
amerikai-ír romantikus vígjáték, 95 perc, 2010
Egy rámenős amerikai nő Dublinba indul, hogy – kihasználva egy ír hagyományt – február 29-én megkérje pasija kezét. Ám az időjárás és egy jóképű ír fickó közbeszól.
Rendező:

Anand Tucker

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2010. január 28.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.