A 109. utas

olvasói
8/10 (9)
A film egy rejtélyekkel teli, jól építkező, majd a végén sokkoló fordulattal megszerkesztett thriller. A hatalmas csavart a sok szálon futó események készítik elő. A film főszereplőjét, Anne Hathawayt korábban nem lehetett látni hasonló műfajú filmben.
Hathaway eddig inkább vígjátékokban szerepelt (Neveletlen hercegnő, Az ördög Pradát visel, A csajok háborúja), de abszolút mértékben megállja a helyét ebben a keményebb műfajú filmben is. 
 
A történet szerint a fiatal és csinos Claire (Anne Hathaway) pszichoterapeutaként dolgozik. Egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek kezelésével bízzák meg, hogy segítsen az embereknek feldolgozni az átélt traumát. Érdekes módon, amikor felidézik a baleset körülményeit, mindenki másképp emlékezik, sőt az utasok egy része valami robbanásról is beszél. Ezzel szemben a hivatalos vizsgálat erre nem tesz semmiféle utalást, sőt a légitársaság embere, Arkin (David Morse) egyenesen azt állítja, hogy a pilóta hibázott és az ügyet lezártnak nyilvánítja. Az egyik utas, Eric (Patrick Wilson) felkelti Claire érdeklődését, szerinte ő tudja, mi történt. A férfi a hivatalos csoportterápián nem hajlandó részt venni, de otthonában szívesen látja a lányt, s találkozásaik egyre közelebb hozzák őket. Miközben kapcsolatuk románccá alakul, egyre több túlélő tűnik el titokzatos körülmények között. Feltűnik a színen egy különös férfi is, akinek fontos szerepe lesz a szálak kibogozásában. Claire magánnyomozásba kezd, hogy kiderítse, mi történt. Meggyőződése, hogy a légitársaság el akarja hallgatni az igazságot és ők állnak az eltűnések mögött is. 
2014.03.19
|
Passengers
amerikai thriller, 88 perc, 2008
Rendező:

Rodrigo García

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(3 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.