Kabaré

olvasói
7/10 (4)
Berlin, 1931. A Kit-Kat Klub fő attrakciója Sally Bowles, egy amerikai énekesnő. Sally mindenáron híres színésznő akar lenni, s e cél szolgálatába állítja tehetségét és szerelmeit is. Megismerkedik egy angol egyetemista fiúval, Brian Roberts-cel, aki először csodálója, majd barátja, végül szerelmese lesz. Sally bevezeti Briant az előkelő berlini társaságba. Kettejük viszonyában, barátaik, ismerőseik szövevényes kapcsolataiban, de elsősorban a kabaré műsoraiban feltárul egy beteges, torz világ - a klub mindennapi életén keresztül láthatjuk a fasizmus születését... A film 1973-ban nyolc Oscar-díjat nyert, köztük a Legjobb Rendező, Legjobb Operatőr, Legjobb Zene és Legjobb Színésznő (Liza Minelli) díját.

|
Cabaret
amerikai musical, 124 perc, 1972
Az egyik első drámai hangvételű musical: egy varieté-énekesnő és egy angoltanár hányatott szerelmi története a húszas évek Berlinjének viharos társadalmi közegében.
Rendező:

Bob Fosse

Színész:

Liza Minnelli
(Sally Bowles)

Michael York
(Brian Roberts)

Helmut Griem
(Maximilian von Heune)

Joel Grey
(ceremónia mester)

Fritz Wepper
(Fritz Wendel)

Marisa Berenson
(Natalia Landauer)

(21 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.