Minden gyanú felett

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (5)
Bevallom töredelmesen, a politikai krimi műfajtól egyenesen herótom van. Elég, ha az ember kimegy a konyhába, hogy feltöltse a sörös kriglit, és mire visszaér, már egy tetves szót sem ért az egész történetből. (Lásd: JFK, Pelikán ügyirat )
A helyzet már csak egyetlen esetben lehet rosszabb: ha a néző annak dacára is elveszíti a fonalat, ha éppen minden idegszálával a cselekményre koncentrál, és jegyzetfüzetét is előkapja közben. További súlyosbító tényező lehet, ha a tömény eseménytelenségben úszó film egyetlen gyilkosság körülményeit járja körül majd két órán keresztül. Márpedig a szóban mű ebből a szempontból kifejezetten Sátántangó utóízzel bír, melyen még a kimagasló színészi játék sem képes enyhíteni. 
 
A történet egy közönségesnek tűnő reggelen kezdődik, melyen New York egy feketék lakta negyedében tűzpárbaj tör ki egy drogkereskedő és az őt üldöző rendőrtiszt között, és a lövöldözésben egy kisfiú életét veszti. Csak John Pappas, a város idealista polgármestere lélekjelenlétének köszönhető, hogy sikerül a faji villongásokat megfékezni. Úgy tűnik, minden rendben van. Csakhogy Pappas lelkes jobbkezének, az ifjú és még naívabb Kevin Calhounnak feltűnik egy zavaró tényező… 
kirsch
2010.02.20
|
City Hall
amerikai filmdráma, 111 perc, 1996
Rendező:

Harold Becker

Színész:

Danny Aiello
(Frank Anselmo)

Al Pacino
(John Pappas polgármester)

John Cusack
(Kevin Calhoun)

Bridget Fonda
(Marybeth Cogan)

David Paymer
(Abe Goodman)

Anthony Franciosa
(Paul Zapatti)

Richard Schiff
(Larry Schwartz)

Martin Landau
(Walter Stern bíró)

Lindsay Duncan
(Sydney Pappas)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.