Mocskos zsaru – New Orleans utcáin

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (17)
Volt egy 1992-es Mocskos zsaru, a zseniális Harvey Keitel főszereplésével és az azóta kissé begolyózott Abel Ferrara rendezésében – tavaly pedig született egy újrafogalmazás, mert a remake szót nem szeretjük.
Az új, New York helyett a hurrikán utáni New Orleansban játszódó Mocskos zsarut az újra magára találó német művészfilmes Werner Herzog (Aguirre, Isten haragja; Woyzek) szülte, a főszerepben pedig a túljátszásra mindig is hajlamos Nicolas Cage látható. A kombináció furcsa és nem feltétlenül bizalomgerjesztő. Cage az elmúlt pár évben csak gyenge, max. közepes munkákban tűnt fel, miközben jó pár beültetés segítségével próbált fiatalnak és jóképűnek látszani – most viszont hátfájós, drogfüggő és gátlástalan zsaruként végre nem tetszeni akar, hanem jól játszani. Terence McDonagh hadnagy friss kinevezésével egy brutális gyilkosság nyomába ered, miközben szerencsejáték-adósságait halmozza sorra és a bizonyítékraktárból próbál drogot lenyúlni, amit aztán luxuskurva barátnőjével oszt meg.
 
Ezzel a kombinációval nehéz nem bajba kerülni, és hősünk magánakciói a nyomozás során csak rontanak a helyzeten. Werner Herzog személye azonban garantálja, hogy nem hagyományos krimiről van szó, és ennek megfelelően bizarr, de szórakozató betétek, néha logikátlan fordulatok és roppant furcsa mellékszereplők gazdagítják a történetet. Maga Nicolas Cage annyi drognak látszó babapúdert szippant fel a játékidő alatt, hogy az már lassan reklámnak tűnik, de így is szórakoztatóbb figura, mint az elmúlt tíz évben bármikor.
Vízer
2010.03.04
|
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans
amerikai krimi, 121 perc, 2009
Abel Ferrara klasszikusának remake-jében az elnyűhetetlen Cage úr rosszalkodik nagyon.
Rendező:

Werner Herzog

Színész:

Nicolas Cage
(Terence McDonagh)

Val Kilmer
(Stevie Pruit)

Eva Mendes
(Frankie Donnenfield)

Jennifer Coolidge
(Genevieve)

Brad Dourif
(Ned Schoenholtz)

Fairuza Balk
(Heidi)

Xzibit
(Big Fate)

Shawn Hatosy
(Armand Benoit)

Michael Shannon
(Mundt)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2010. március 4.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.