Testvérek

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (14)
Elkészült a 2004-es Testvéred feleségét… című dán filmdráma hollywoodi remake-je, egy harcban edzett ír rendező felügyelete alatt, középiskolás színjátszóköri színvonalú alakításokkal megtámogatva.
Jim Sheridan (A bal lábam, Apám nevében) szakértője annak, hogy a háború miként nyomja rá bélyegét az érintett családok magánéletére. Személye logikus választás hát Susanne Bier kellően keményre sikerült drámájának feldolgozására, de egy jó veterán sajnos nem elég a teljes győzelemhez. Adott ugyanis egy amerikai kisváros, ahonnan a karrierkatona Sam Cahill százados (Tobey Maguire) újabb afganisztáni bevetésre indul, hátrahagyva szép feleségét (Natalie Portman) és két tündérbogár kislányát. Cahill gépét azonban a tálibok lelövik, őt magát pedig otthon egy idő után eltűntnek nyilvánítják. Még szerencse, hogy az élet rögösebb útjait járó öccse, a börtönből nemrég szabadult Tommy (Jake Gyllenhaal) segít az „özvegynek“ a bánatos időkben, és míg bátyja a fogságban borzalmas bűnre vetemedik, valami elkezd alakulni sógor és sógornő között.
 
A mind a hadszíntéri, mind az otthoni világot szikáran és kissé közhelyesen bemutató Sheridan munkáját csak nehezíti, hogy kivétel nélkül A-listás színészei kevésnek bizonyulnak a halmozottan hátrányos élethelyzetbe került felnőtt emberek megszemélyesítéséhez, így a film azt az érzetet kelti, mintha egy színjátszó kurzus résztvevői először próbálnák el díszletek között a pár hete gyakorolt darabot. Tragikus dolog a háború, de még nagyobb tragédia, ha egy alkotó képtelen érzékeltetni annak valós súlyát. 
csmozi
2010.03.19
|
Brothers
amerikai filmdráma, 105 perc, 2009
A Testvéred feleségét... című dán film remake-jében nagy hollywoodi sztárok tréningeznek. Nagy füst, kis láng.
Rendező:

Jim Sheridan

Színész:

Jake Gyllenhaal
(Tommy Cahill)

Natalie Portman
(Grace Cahill)

Tobey Maguire
(Sam Cahill)

Sam Shepard
(Hank Cahill)

Carey Mulligan
(Cassie Willis)

Mare Winningham
(Elsie Cahill)

Bailee Madison
(Isabelle Cahill)

Patrick Flueger
(Joe Willis)

Clifton Collins Jr.
(Cavazos őrmester)

Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2010. március 25.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.