A sötétség határán

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (17)
Hollywood kínjában – A dolgok állása után – újabb BBC-minisorozathoz nyúlt feldolgozás céljából, és a protagonista szerepét ismét egy ausztrál nagyágyúval játszatták el.
Az 1985-ben forgatott, korát jócskán meghaladó, hatrészes A sötétség pereme szép és kerek összeesküvés-krimi volt jó eltalált figurákkal és Eric Clapton zenéjével, ám ennek a történetnek most sűrített és amerikanizált változatát láthatjuk – méghozzá az eredetit is jegyző új-zélandi filmes, Martin Campbell (Jég és föld között, Casino Royale) rendezésében. Hálátlan érzés lehet, ha az embernek önmagát – ne adj‘ isten saját gyermekét – kell kiherélnie, Campbellnek azonban a jelek szerint nem jelent problémát a beavatkozás, hiszen tisztességes bosszúfilmet kanyarított az egykori minisorozatból.
 
A főszerepben a már említett Mel Gibson ügyesen bánik pisztolyával és egyetlen mimikai fegyverével, arcredői borzolásával, és a Bostonba helyezett történet is megállja a helyét napjaink politikai játszmákkal és nemzetbiztonsági manőverezéssel összepiszkított világában. A lányát egy borzalmas merényletben elveszítő rendőr, Thomas Craven (Gibson) sem törvényt, sem megélhetési politikust nem kímél a nagy titok felderítése során, de a filmből hiányzik az a részletgazdagság, mely a sorozat sajátja volt, és a főhős karakterét sem sikerült kellően kibontani: maradt hát a mérges apa, akinek nincsen vesztenivalója.
 
Aki Mel Gibson rendőrfilmjeit a humor miatt szerette, az nyugodtan lesétálhat a tékába, a többiek pedig befizethetnek egy már sokszor látott akciószekvenciára. 
csmozi
2010.03.09
|
Edge of Darkness
amerikai-angol thriller, 108 perc, 2010
Egy nyomozó saját lánya meggyilkolása ügyében kutat, és bizony egyre tágul a kép. Mel Gibson újra a régi!
Rendező:

Martin Campbell

Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2010. március 18.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.