James Bond: Élni és halni hagyni

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (5)
A 007 széria újabb kiemelkedő mérföldkövéhez értünk: a Sean Conneryt váltó Roger Moore első alkalommal bújik a csokornyakkendős szuperügynök bőrébe, ugyanakkor ez a darab tartalmazza a talán legemlékezetesebb Bond-betétdalt.
Természetesen a Live and Let Die című Paul McCartney szerzeményről van szó, melyet a mai huszonévesek sokkal inkább ismerhetnek a ráspolyos hangú főripacs, Axl Rose és egykori zenészpajtásai előadásában. 
 
James Bond egyszerűnek tűnő ügyben kezd vizsgálódni, de hamarosan rejtélyes merényletek céltáblájává válik. Ellenfelei ezúttal a fekete mágia alkalmazásától sem riadnak vissza. Lassan kiderül, hogy az egész ügy hátterében Kananga áll, akit az alvilágban csak Mr. Big néven ismernek. Mivel több tonna heroin forog kockán, a bűnöző zokon veszi a titkosügynök tevékenységét. Igencsak megszorongatná Bond nyakát, ha az nem lelne szövetségesre Solitaire-ben, a dekoratív jósnőben. 
kirsch
2010.01.29
|
Live and Let Die
angol kalandfilm, 116 perc, 1973
Rendező:

Guy HamiltonIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.