Bunkerember

est.hu:
6/10
|
olvasói
(0)
„Nem az én elméletemet értékelik az emberek, hanem a Szalacsi Sanyi-féle hülyeségmániára buknak. Mert máma az embereknek hülyeség kell, alkohol… meg, hátőőő… az emberek jókat szeretnek röhögni, ezt az életformát értékelik, ezt szeretik.”
Valahogy így panaszkodott anno Fogarassy Árpád kocsordi lakos, vészharangkongató hobbiépítész és internetsztár. A hazai filmművészet azonban igazságot szolgáltat neki, és egy egész estés mozival rótta le tiszteletét a hazai nukleáris védelem munkásruhás szuperhőse előtt. 
 
Árpi egy kis magyar faluban él, a helyi TSZ disznógondozója. A 80-as évek derekán járunk, néhány évvel a csernobili atomkatasztrófa előtt. Hősünk most nősül, felesége a már terhes Anna, szép nagy családi házat remél, mint körülötte minden asszony. Kezdetben nem is gyanakszik, hiszen Árpi szorgalmasan tervez, alapot ás, közben azonban meglehetősen furcsán viselkedik. Végül előáll a tervével: nem családi házat, hanem atombunkert épít. Innentől kezdve fenekestül fel-fordul a világ körülötte. Felesége, gyereke elhagyja, számára pedig csak a bunkerépítés létezik. 
kirsch
2010.11.10
|
magyar vígjáték, 90 perc, 2009
Groteszk vígjáték Szalacsi Sándor haverja, az atombunkert építő Fogarasi Árpád kalandjai alapján.
Rendező:

Zsigmond DezsőFilmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.