Látogatás

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (3)
Gyönyörű, fényűző környezetben, a Fertő-tavon épült „üvegpalotában” várja közös húsvétolásra az osztrák–magyar vegyespáros, Thomas és Szonja a két bécsi barátot, Heinrichet és Evát, akik szintén egy párt alkotnak.
A baráti találkozó vidám perceit azonban csakhamar tragédia árnyékolja be: eltűnik a környékről három kisfiú, akik rokonait Szonjáék ráadásul személyesen is ismerik. A társaság tagjai által folyamatosan nyomon követett események feszültséget szítanak a kis csapat körében, amit még tovább erősítenek az elhallgatott múlt- és jelenbeli titkok. A négy ember kapcsolata egyre bonyolultabbá válik, az egyik vendég pedig határozottan gyanúsan kezd el viselkedni…
 
Bemutatkozó nagyjátékfilmje, a szintén Gryllus Dorka főszereplésével forgatott, egy erdélyi cigánytelep életéről mesélő Dallas Pashamende után Pejó Róbert egy élesváltással a bűnügyi tematika felé fordult. Az osztrák Thomas Glavinic Der Kameramörder című bűnügyi regénye alapján készült Látogatás folyamatosan thriller és filmdráma határán egyensúlyoz, anélkül, hogy egyértelműen elkötelezné magát valamely műfaj mellett e kettő közül. Habár a nagyszerűen kialakított helyszín szinte kínálja a lehetőséget, a mű nélkülözi egy klausztrofób thriller feszültségét, így a Dallas… érzékenysége után a második alkotás – dacára a szinte ötödik főszereplővé előlépő luxusháznak, a remek operatőri munkának, a kiemelkedő színészi teljesítményeknek és a 41. Magyar Filmszemlén kiérdemelt rendezői díjnak – kissé steril és élettelen lett. 
fürkész
2010.06.02
|
Der Kameramörder
magyar-osztrák-svájci filmdráma, 95 perc, 2010
A Fertő-tó partján két pár kellemes hétvégére készül, de leginkább kellemetlenségekben lesz részük. Thomas Glavinic regénye, A kamerás gyilkos feldolgozása.
Rendező:

Pejó Róbert

Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2010. június 10.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.