Igazából szerelem

olvasói
10/10 (1)
Hozzászokhattunk, hogy karácsony közeledtével megszaporodnak a filantróp hangütésű, könnyed vonalvezetésű mozidarabok, a többnyire vígjátéki alaphelyzetből induló, és ősöreg életigazságok újrafelmondását megcélzó produkciók. Az efféle filmek frontján újabban a brit rendezők is felzárkóztak a hollywoodiak mögé, mégpedig nem kevés sikerrel, az Igazából szerelem is ezt bizonyítja.
A több szálon futó sztori jórészt a helyzetkomikumra alapoz, a felvonultatott (és a kortárs angol színészek krémje alakította) figurák inkább típusok, mintsem jellemek: a közel tucatnyi főbb szereplő között akad teszetosza miniszterelnök, elapadt ihletű író vagy nagy terveket dédelgető elemista kiskölyök - közös vonásuk, hogy valamennyien megtalálták szívszerelmüket, de csak nagynehezen tudnak lépéseket tenni feléje. Az ő próbálkozásaik, apró kudarcaik és nagy sikereik mókás vonalvezetésű meséje a film, amely szerencsére alig kíván többnek látszani, mint ami: másfél órára garantált felejtést nyújtó mozinak. 
 
Vállalását azért is teljesítheti a produkció, mert egy igazi sikerember áll a hátterében. A korábban kizárólag forgatókönyvíróként jeleskedő, de most rendezőként is szerencsét próbáló Richard Curtis nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Négy esküvő, egy temetés, a Sztárom a párom vagy a Bridget Jones naplója. Aki ezek közül akár csak egyet is látott, tudja, miféle humorra számíthat: javarészt frappáns és eleven, és csak elvétve lapos vagy erőszakolt gegekre. Különösen a film első kétharmadában teljesít imponálóan a rendező, s noha a boldog végkifejlet felé közeledvén leereszt kicsit, azért nem rossz a mérleg. A pozitív összhatáson még az erősen közhely ízű zárlat is csak alig valamit tud rontani.
Homolka
2003.11.26
|
Love Actually
angol romantikus vígjáték, 129 perc, 2003
Több szálon futó szerelmi történetek, sok humorral és helyzetkomikummal a Négy esküvő, egy temetés és a Sztárom a párom forgatókönyvírójának rendezésében.
Rendező:

Richard Curtis

Színész:

Alan Rickman
(Harry)

Colin Firth
(Jamie)

Liam Neeson
(Daniel)

Hugh Grant
(miniszterelnök)

Bill Nighy
(Billy Mack)

Emma Thompson
(Karen)

Martin Freeman
(John)

Keira Knightley
(Juliet)

Laura Linney
(Sarah)

Műsoron a TV-ben

TV2
 2019.12.24., kedd, 22:30

LinkekFilm premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
20:50
21:00
A préda
francia akciófilm, 2011
21:00
V mint vérbosszú
amerikai-német politikai thriller, 2005
21:00
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
21:00
Az energia
amerikai-angol-kanadai sci-fi, 2009
Ma este Cristina Branco a @momkult -ban. Portugál angyalhangú díva és fantasztikus zenészek veszik át a hatalmat a színpad felett. @cristinabrancoficial #cristinabranco #koncertajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.