Igazából szerelem

olvasói
10/10 (1)
Hozzászokhattunk, hogy karácsony közeledtével megszaporodnak a filantróp hangütésű, könnyed vonalvezetésű mozidarabok, a többnyire vígjátéki alaphelyzetből induló, és ősöreg életigazságok újrafelmondását megcélzó produkciók. Az efféle filmek frontján újabban a brit rendezők is felzárkóztak a hollywoodiak mögé, mégpedig nem kevés sikerrel, az Igazából szerelem is ezt bizonyítja.
A több szálon futó sztori jórészt a helyzetkomikumra alapoz, a felvonultatott (és a kortárs angol színészek krémje alakította) figurák inkább típusok, mintsem jellemek: a közel tucatnyi főbb szereplő között akad teszetosza miniszterelnök, elapadt ihletű író vagy nagy terveket dédelgető elemista kiskölyök - közös vonásuk, hogy valamennyien megtalálták szívszerelmüket, de csak nagynehezen tudnak lépéseket tenni feléje. Az ő próbálkozásaik, apró kudarcaik és nagy sikereik mókás vonalvezetésű meséje a film, amely szerencsére alig kíván többnek látszani, mint ami: másfél órára garantált felejtést nyújtó mozinak. 
 
Vállalását azért is teljesítheti a produkció, mert egy igazi sikerember áll a hátterében. A korábban kizárólag forgatókönyvíróként jeleskedő, de most rendezőként is szerencsét próbáló Richard Curtis nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Négy esküvő, egy temetés, a Sztárom a párom vagy a Bridget Jones naplója. Aki ezek közül akár csak egyet is látott, tudja, miféle humorra számíthat: javarészt frappáns és eleven, és csak elvétve lapos vagy erőszakolt gegekre. Különösen a film első kétharmadában teljesít imponálóan a rendező, s noha a boldog végkifejlet felé közeledvén leereszt kicsit, azért nem rossz a mérleg. A pozitív összhatáson még az erősen közhely ízű zárlat is csak alig valamit tud rontani.
Homolka
2003.11.26
|
Love Actually
angol romantikus vígjáték, 129 perc, 2003
Több szálon futó szerelmi történetek, sok humorral és helyzetkomikummal a Négy esküvő, egy temetés és a Sztárom a párom forgatókönyvírójának rendezésében.
Rendező:

Richard Curtis

Színész:

Alan Rickman
(Harry)

Colin Firth
(Jamie)

Liam Neeson
(Daniel)

Hugh Grant
(miniszterelnök)

Bill Nighy
(Billy Mack)

Emma Thompson
(Karen)

Martin Freeman
(John)

Keira Knightley
(Juliet)

Laura Linney
(Sarah)Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.