Aranyhere

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (1)
A szexuális tabudöngetésben a spanyolok mindigis különösen jól teljesítettek, a mediterrán életvitel bizony pucér intellektust és szellős morált képvisel. Bigas Luna pedig igazán precízen állítja pellengérre a nemi aberrációk szolidabb és keményebb toposzait is.
Jelen filmben az echte macsó, a latin férfiállat korhű képe jelenik meg, természetesen a rendezőtől elvárható – és rá oly jellemző – ironikus és provokatív hangvételben.
 
Főhősünk Benito Gonzales szegénysorból származó, de határozottan feltörekvő figura. A katonaévei alatt arról álmodozik, hogy épít egy hatalmas falloszra hajazó felhőkarcolót, ami az ő nevét viseli majd. Benito nem nagyon lát tovább a saját férfiasságánál; pénz, hatalom, nők triumvirátusában képes csak gondolkodni, és ez utóbbi kategória is egyértelműen csak eszköz céljai eléréséhez. Egy gazdag bankvezér lányát szemeli ki magának, hiszen a pénzes papa majd megtámogatja az égbemeredező faroképületet, ő pedig csak hátradől és élvezi az erkölcsmentes életet. Szeretőit valódi kis szex-állatkákként kezeli, használja és kihasználja őket, természetesen mindezt a magasztos cél érdekében teszi. Azonban az ifjú asszonyka tudomást szerez férje orgiáiról, és kicsit pipás lesz, ráadásul a sebezhetetlen férfi balesetet szenved és lebénul, oda a legféltettebb kincse, házasságával oda a pénz is, mindennek tetejébe megismerkedik egy nővel, aki kísértetiesen hasonlít régi énjére, valójában egy női macsó… 
 
A hímsoviniszta, önző pasas karriertörténete nem szűkölködik vad szexjelenetekben és a fallikus szimbólumokban, itt aztán minden felfelé ágaskodik. Az alapvetően megrendítő sztori ügyesen van színezve iróniával és szellemes utalások tömegével, finoman vezeti át a felívelő élethelyzetet az elkerülhetetlen összeomlásig, aminek a végén az ítéletet okosan a nézőre bízza. 
A színészek tökéletesen hozzák a figurákat, a hangulatfestésben Bigas Luna verhetetlen, és mert nem marad el a jól megérdemelt kasztráció sem, a vicsorgó feminista társadalom kedvére sikongathat gyönyörűségében. 
 
 
macsek
2007.09.17
|
Huevos de oro
spanyol filmdráma, 89 perc, 1993
Julio Iglesias legnagyobb rajongója az építőiparban akar karriert befutni, és ezért nem rest latba vetni teljes szexuális potenciálját.
Rendező:

Bigas Luna

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.