Micmacs - (N)agyban megy a kavarás

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (29)
Nem okoz majd csalódást a montmartre-i jótevő, Amélie rajongóinak a rendező, Jean-Pierre Jeunet legújabb filmje, mely ismét egy szerethető, fura figurákkal benépesített alternatív Párizs-valóságba kalauzolja el a nézőt.
A különbség csupán annyi, hogy a bájos jó tündér szerepét itt egy kissé lökött, fejébe véletlenül golyót kapott videotékás veszi át, akinek nem a közboldogság színvonalának emelése az elsődleges célja, hanem a nemes bosszú, mely két rivális fegyvergyárat sújt.
 
Jeunet-től megszokhattuk már, hogy burleszkszerű magyarázatszekvenciákban mutatja be hősei életét, és most sem tesz másként Bazil (Dany Boon – Isten hozott az Isten háta mögött) esetében, aki apját egy észak-afrikai bevetés során veszítette el, egy taposóakna közreműködésével. Bazil nem szívleli hát a fegyvereket, különösen, mert miután egy baleset folytán golyót kap a fejébe, szellemi képességei hanyatlani kezdenek, és a hajléktalanság elől menekülve egy szemétdombi kompániához csatlakozik. 
 
A Micmacs meghatározó eleme a rendező korábbi munkáiból ismert barkácsromantika, melyhez ideális terep mind a leszázalékolt figurákból álló csapat élettere, mind pedig a Mission: Impossible-elemekből összehegesztett cselekmény. A játékos kedvű jó természetesen ismét legyőzi az önző és ostoba gonoszt, hőseinknek még egy kis szerelem is kinéz, az alkotó pedig büszkén dőlhet hátra rendezői székében, mert ismét úgy vezette új tájakra és kalandokra híveit, hogy közben ki sem moccant otthonról. 
csmozi
2010.04.14
|
Micmacs a tire-larigot
francia vígjáték, 105 perc, 2009
Az Amélie rendezőjének játékos filmjében egy fickó és barátai két nagy fegyvergyártót terveznek tönkretenni – nem hétköznapi eszközökkel.
Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2010. április 22.
(14 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
18:05
Négy esküvő és egy temetés
angol romantikus vígjáték , 1994
18:35
A belső ember
amerikai filmdráma, 2006
18:40
Öld meg Rómeót!
amerikai akcióthriller, 2000
18:45
Tölténykirálynő
amerikai akciófilm, 2019
18:55
Milliárdos váltságdíj
angol thriller, 2016
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.