Szívtiprók

olvasói
7/10 (20)
A szélhámosság forgatókönyve egyszerű, és két hősnőnknek megy is, mint a karikacsapás: szenvedélyes szerelem, gyors esküvő, másnap gondosan előkészített házasságtörési jelenet tettenéréssel, aztán válás a megcsalt feleség számára igen előnyös anyagi haszonnal. A szereposztás részben állandó: az anya játssza a forróvérű, majd megtört szívű asszonyt, lánya a szexi kis csitrit, aki lehetőleg az esküvő után 24 órán belül félreérthető helyzetbe hozza a férjet. A harmadik főszerepet ellenben mindig más személyesíti meg, bennük csupán egy a közös: pénzes pasik mindahányan.
Max (Sigourney Weaver) és Paige (Jennifer Love Hewitt) hivatásos szélhámosok, vagyis ebből élnek, és nagyon jól csinálják. Ha anyucin múlna, csinálnák akár életük végéig, ám a tojáshéj lassan lehull a kis Paige formás popsijáról, és szeretne a maga lábára állni. Egy utolsó buliban még benne van, de csak akkor, ha az valami nagy falat lesz. És elindulnak utolsó közös portyájukra a leggazdagabbak nyaralóhelyére, Palm Beachre. Hamar rá is akadnak egy milliomos aggastyánra (Gene Hackman jutalomjátéka), aki már a sír szélére dohányozta magát - tehát az özvegyi örökség reménye is felcsillan -, rá is indulnak teljes gőzzel, ám közben Paige titokban saját vállalkozásba is belevág, amikor szemet vet egy ifjú kocsmatulajdonosra (Jason Lee). Az egymást keresztező hadműveletek egyre veszélyesebb helyzetekbe torkollnak, főleg amikor a legnagyobb veszély, az őszinte szerelem réme is feltűnik a színen.
 
Sigourney Weaver jó, mint mindig, az igazi meglepetés Hewitt kisasszony, aki tehetséges komédiásnak bizonyul. Pompásan megírt vígjátékot látunk, amely ugyan cseppet hosszabb a kelleténél, de a befejezés ügyes fordulatai szépen összefogják az egészet. A Szívtiprók az elejétől a végéig kacagtató darab - méghozzá a manapság ritka, elegánsabb humorú fajtából.
nelson
2003.02.20
|
Heartbreakers
amerikai vígjáték, 123 perc, 2001
Anya és lánya gazdag pasikra specializált szélhámosok, akik utolsó közös bulijukon belefutnak néhány meglepetésbe. Kacagtató vígjáték az élet napos oldaláról.
Rendező:

David Mirkin

Színész:

Sigourney Weaver
(Max Conners)

Jennifer Love Hewitt
(Page Conners)

Ray Liotta
(Dean Cumanno)

Jason Lee
(Jack Withrowe)

Gene Hackman
(William B. Tensy)

Anne Bancroft
(Gloria Vogal)

Sarah Silverman
(Linda)

Jeffrey Jones
(Mr. Appel)

Zach Galifianakis
(Bill)

Forgalmazza: Budapest Film
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.