Marmaduke - A kutyakomédia

olvasói
7/10 (43)
Lassan külön csoportot alkotnak a filmeken belül azon alkotások, melyekben a köznyelv által dán dognak, hivatalosan azonban német dognak nevezett állatok tűnnek fel. Míg azonban a Kísértetvárosban épp csak...
...felbukkant egy-egy pompás példány a lenyűgöző kutyafajtából, addig a Scooby-Doo-filmekben és az Eb a titka mindennek című opusban egyenesen főszerepet kapott. Utóbbi művek, azaz a német dogot főszereplőként felvonultató filmek sorát erősíti a Marmaduke – A kutyakomédia is, melynek főhőse ráadásul nemcsak az ebtartóknak, hanem a képregényrajongóknak is ismerős lehet, hiszen filmünk egy népszerű képregényen alapul (Brad Anderson munkája hazánkban is megjelent: a Garfieldban vendégszerepelt). Tom Dey (Showtime, Anyám nyakán) nagyjátékfilmes verziójában Marmaduke gazdái, Winslow-ék Kaliforniába költöznek, ahol ebünknek is új kihívásokkal kell szembenéznie, például egy szépséges skótjuhásszal, Jezebellel…
 
A német dog az egyik leghatalmasabb testű kutya, ami főhősünket is arra predesztinálja, hogy rengeteg kalamajkába keveredjen a gazda új főnökének sorozatos feldöntögetésétől kezdve egy hajmeresztő szörfös kalandon át a sikertelen fürdetési kísérletig. Mindez elsőre burleszkfilmes élményeket ígér, mivel azonban az alkotók úgy döntöttek, a képregényfigurát beszélő állatként (sőt szinte folyamatosan beszélő állatként) adaptálják, várhatóan egyedül a legkisebbek nem találják majd bizarr látványnak Marmaduke – és persze a többi állat – folyamatos szájmozgását. 
firkász
2010.06.02
|
Marmaduke
amerikai családi vígjáték, 107 perc, 2010
Kedves amerikai család új kertvárosi házba költözik, ám velük van hatalmas dán dogjuk, így aztán elszabadul a pokol. Tipikus családi kutyás film.
Rendező:

Tom Dey

Színész:

Lee Pace
(Phil Winslow)

Judy Greer
(Debbie Winslow)

David Walliams
(Anton Harrison)

William H. Macy
(Don Twombly)

Garvin Cross
(tűzoltó)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2010. június 10.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.