Anyátlanok

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (7)
Apák és fiúk – örök téma, számos irdatlan nagy klisével és mély igazsággal. Egymillió filmből választhatunk, de szerencsére viszonylag keveset kell tényleg végignéznünk, és ha félévente egyet kell választanunk, akkor az legyen az Anyátlanok.
A Ragyogj! című filmjével feltűnő ausztrál Scott Hicks ügyes középmester. Munkái ugyan aligha válnak klasszikussá, de nem is nagyon hibázik, és amit a kezéből kiad, azért garanciát vállal. Hicks ezúttal egy rendívül személyes hangvételű életrajzi könyvet dolgozott át egy nagyon intim és a vásznon remekül mutató darabbá, amely már az első öt percével leveszi a nézőt a lábáról, még akkor is, ha ez a szófordulat a moziban – ahol mindenki ül – nem működik igazán.
 
Hősünk egy sikeres és roppant férfias sportújságíró, Joe (Clive Owen) felesége hirtelen halála után magára marad kisfiával, és hogy további hendikepet biztosítson magának, előző házasságából való tinifiát is a napfényes Ausztráliába hozatja, majd azon veszi magát észre, hogy képtelen egyszerre nevelni és dolgozni. Lesz is mindenféle komplikáció, de egy olyan darabról van szó, ahol a cselekmény szinte lényegtelen, inkább a véletlen pillanatok számítanak. A két gyerekszínész annyira jó, hogy az is lehet, hogy a filmet úgy vették fel, hogy napokig kamerával követték a két srácot, majd egy ügyes vágó történetként rakta össze mindazt, amit mindenféle instrukció nélkül csináltak. Az Anyátlanok a tökéletes randifilm, és aki egy ilyen megható-vicces-tanulságos darab mellett sem tud becsajozni, az tényleg nagyon bendzsó.
Vízer
2010.05.12
|
The Boys Are Back
angol-ausztrál filmdráma, 104 perc, 2009
A laza életet élő sportújságíró élete gyökeres fordulatot vesz felesége tragikus elvesztésekor, hiszen egyedül kell felnevelnie két közös gyermeküket.
Rendező:

Scott Hicks

Színész:

Clive Owen
(Joe Warr)

Laura Fraser
(Katy)

Julia Blake
(Barbara)

George MacKay
(Harry)

Emma Booth
(Laura)

Chris Haywood
(Tom)

Erik Thomson
(Digby)

Natasha Little
(Flick)

Emma Lung
(Mia)

Forgalmazza: Cinetel
Bemutató: 2010. május 20.
(7 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:30
Váltságdíj
amerikai akcióthriller, 1996
18:40
A Föld inváziója - Csata: Los Angeles
amerikai sci-fi (ism.), 2011
18:45
James Bond: Dr. No
angol akciófilm, 1962
18:50
Gyilkos lövés
amerikai thriller, 1988
18:50
A csendestárs
amerikai vígjáték, 1996
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.