Anyátlanok

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (7)
Apák és fiúk – örök téma, számos irdatlan nagy klisével és mély igazsággal. Egymillió filmből választhatunk, de szerencsére viszonylag keveset kell tényleg végignéznünk, és ha félévente egyet kell választanunk, akkor az legyen az Anyátlanok.
A Ragyogj! című filmjével feltűnő ausztrál Scott Hicks ügyes középmester. Munkái ugyan aligha válnak klasszikussá, de nem is nagyon hibázik, és amit a kezéből kiad, azért garanciát vállal. Hicks ezúttal egy rendívül személyes hangvételű életrajzi könyvet dolgozott át egy nagyon intim és a vásznon remekül mutató darabbá, amely már az első öt percével leveszi a nézőt a lábáról, még akkor is, ha ez a szófordulat a moziban – ahol mindenki ül – nem működik igazán.
 
Hősünk egy sikeres és roppant férfias sportújságíró, Joe (Clive Owen) felesége hirtelen halála után magára marad kisfiával, és hogy további hendikepet biztosítson magának, előző házasságából való tinifiát is a napfényes Ausztráliába hozatja, majd azon veszi magát észre, hogy képtelen egyszerre nevelni és dolgozni. Lesz is mindenféle komplikáció, de egy olyan darabról van szó, ahol a cselekmény szinte lényegtelen, inkább a véletlen pillanatok számítanak. A két gyerekszínész annyira jó, hogy az is lehet, hogy a filmet úgy vették fel, hogy napokig kamerával követték a két srácot, majd egy ügyes vágó történetként rakta össze mindazt, amit mindenféle instrukció nélkül csináltak. Az Anyátlanok a tökéletes randifilm, és aki egy ilyen megható-vicces-tanulságos darab mellett sem tud becsajozni, az tényleg nagyon bendzsó.
Vízer
2010.05.12
|
The Boys Are Back
angol-ausztrál filmdráma, 104 perc, 2009
A laza életet élő sportújságíró élete gyökeres fordulatot vesz felesége tragikus elvesztésekor, hiszen egyedül kell felnevelnie két közös gyermeküket.
Rendező:

Scott Hicks

Színész:

Clive Owen
(Joe Warr)

Laura Fraser
(Katy)

Julia Blake
(Barbara)

George MacKay
(Harry)

Emma Booth
(Laura)

Chris Haywood
(Tom)

Erik Thomson
(Digby)

Natasha Little
(Flick)

Emma Lung
(Mia)

Forgalmazza: Cinetel
Bemutató: 2010. május 20.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.