Apám beájulna

olvasói
7/10 (4)
Leugrom a Balatonra, dolgozni, a nyár végén jövök! - a félálomban heverésző papa és mama figyel is meg nem is, érti is meg nem is, amikor kamaszlányuk, Szarka hirtelen búcsút vesz tőlük, és egy jól megpakolt bőrönd társaságában kilép a lakásból.


Az út innen, ha nem is egyenesen, de szédítő tempóban vezet a siófoki pincérkedésen, a Szarkához hasonlatosan szintén kalandvágyó Barbival való megismerkedésen és néhány hirtelen döntésen keresztül előbb Krétára, majd Barcelonába és Rómába - elvégre ha útlevél van, minden van; pénz se kell, az olykor úgyis csurran-cseppen, a tengerparton két vagány lány éppúgy válogathat a munkák közt, mint a pasik között.

A nagydumás vörös és a szöszke bombázó lazán zúznak végig a fél világon: amíg Barbira tapadnak a pasik, Szarka az álmodozásban és a szarkasztikus kommentárokban erős. A Salinger Richárd regényéből készült Apám beájulna nyugodtan kiérdemelhetné az első magyar tinivígjáték címkét, amennyiben ez a besorolás jelentene bármit is. Sas Tamás filmje gyors villanások sorozata: pár adag beszólás, egy kevés helyzetkomikum és némi romantika pereg le reklámstílusban; a mosolygós Szarka valamit megtanul magáról az út végére, a saját hősökre váró kamasz-korosztály pedig megláthatja, mit kellene gondolnia önmagáról. Persze ez csak egy film, pihekönnyű kaland, de azért vannak tanulságai. Egy biztos: útlevél mindig legyen nálunk, a többi bátorság kérdése, és amúgy is jön magától...
gorcsev
2003.12.04
|
magyar vígjáték, 90 perc, 2003
A nagydumás, hebrencs vörös és a divatcica szöszke bombázó nagy kalandjai a siófoki bárban, a krétai plázson, a barcelonai éjben és a római hotelszobában.
Rendező:

Sas Tamás

(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.