Bolondos dallamok: Újra bevetésen

olvasói
7/10 (12)
A Bolondos dallamok kétdimenziós társulata, azaz Tapsi Hapsi, Dodó Kacsa, Csőrike, Kengyelfutó Gyalogkakukk és társaik nem első ízben szabadulak ki a televízió szűk képernyőjéről a tágas filmvászonra. Néhány éve a Space Jam - Zűr az űrben című kosaras produkcióban láthattuk őket amint élő szereplők körül kavarják a kalamajkát, sőt a stáb néhány rajzolt tagja már a Roger nyúl a pácban című filmben is feltűnt, ami 1988-as bemutatója óta etalonnak számít a rajzfigurákat élő színészekkel összeugrasztó műfajban.
Joe Dante (Szörnyecskék, Chipkatonák) új filmje a Roger nyúl a pácban receptjét követi annyiban, hogy a hollywoodi filmstúdióban indítja a sztorit, ahol - mint kiderül - a rajzfilmfigurák a legnagyobb sztárok közé számítanak, az alkotók pedig a filmstúdión kívül is minden lehetőséget megragadtak, hogy a temérdek igazi rajzfilmes fejbekólintós-felrobbantós poénon túl ismert filmekre való utalásokkal és szellemes képi ötletekkel (pl. rajzfilmfigurák kergetőzése a Louvre képtárának festményein keresztül) tegyék a felnőttebb nézők számára is izgalmassá a filmet, miközben epizódszerepekben felvonul a sorozat minden fent említett vagy nem említett híressége. 
 
A cselekmény itt a titkosügynökös akciófilmek sémáit variálja: az Acme cég gonosz és túlpörgött elnöke (Steve Martin) az egész emberiséget majommá akarja változtatni a Kék Maki nevű gyémánt és titkos műholdja segítségével. Damien Drake-et, a kémfilmjeiről híres sztárt (Timothy Dalton, azaz a négyes számú James Bond), aki titokban igazából is titkos-ügynök, már foglyul ejtették az Acme rajzolt pribékjei. A világmegmentő küldetés így nem vár másra, mint Drake fiára, a kaszkadőrnek készülő biztonsági őrre (Brendan Fraser - A múmia), a Warner Bros. vígjáték-igazgatónőjére (Jena Elfman - Ég velünk), no és természetesen Tapsira és Dodóra. A hajsza Las Vegason, Párizson és az afrikai dzsungelen át egészen a világűrig vezet.
nelson
2003.12.10
|
Looney Tunes: Back In Action
amerikai animációs film, 91 perc, 2003
Tapsi Hapsi, Dodó kacsa és barátaik ismét nem rajzolt színészeket kevernek kalamajkába. Hajsza a Kék Maki gyémánt után, keresztül Las Vegason és Párizson... Kémfilmparódia rajzfilmesen durva poénokkal és temérdek filmes utalással.
Rendező:

Joe Dante

Színész:

Brendan Fraser
(DJ Drake)

Jenna Elfman
(Kate)

Steve Martin
(Mr. Chairman)

Timothy Dalton
(Damien Drake)

Heather Locklear
(Dusty Tails)

Joan Cusack
(anya)

Bill Goldberg
(Mr. Smith)

Roger Corman
(hollywoodi rendező)

Kevin McCarthy
(Dr. Bennell)

(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.