Charlie St. Cloud halála és élete

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (11)
A végzős gimnazista, Charlie St. Cloud egy végzetes napon szeretett öccsével, Sammel az oldalán szenved autóbalesetet – ő túléli, testvérét viszont nem tudják megmenteni. A fiú ígéretet tesz a halottnak, hogy mindig mellette lesz, ...
...ezért évekkel később, már fiatalemberként, gondnoknak áll abban a temetőben, ahol Sam nyugszik. Charlie meghatározott rituálé szerint éli mindennapjait: minden este találkozik öccsével a közeli erdő egy elzárt kis tisztásán, majd baseballoznak és beszélgetnek egy sort. A szellemlátó fiatalember azonban csakhamar közelebb kerül egykori osztálytársához, a gyönyörű és kalandvágyó Tesshez, aki egy héten belül hosszú útra indul: vitorlás hajójával akarja megkerülni a Földet. Charlie tehát sorsdöntő lépésre kényszerül – megszegje a fivérének tett fogadalmat és válassza Tesst s vele együtt az életet, vagy maradjon továbbra is a csendes temetőben, a holtak világában?
 
Azt, hogy a High School Musical-filmeken kívül is elboldogul, Zac Efron már a Megint 17-tel demonstrálta. A Charlie St. Cloud halála és életében azt is alkalma nyílik bebizonyítani, hogy több, mint egy szép arc, és egy igazán komoly, drámai szerepben is képes helytállni. A misztikus-romantikus filmdrámát pedig éppen az a Burr Steers rendezte, akivel az ifjú színész a Megint 17-ben is dolgozott. A mű Ben Sherwood azonos című regényén alapul, s mivel magyarul csak egy rövidített verziója jelent meg, a hazai nézőknek az adaptációban elkövetett kisebb-nagyobb változtatások miatt sem kell, hogy túlzottan fájjon a fejük. 
firkász
2010.08.19
|
Charlie St. Cloud
amerikai fantasy, 101 perc, 2010
Charlie fura srác, akit nagyon megvisel öccsének halála. Temetőőrnek áll ott, ahol az öccse sírja fekszik, és éjszakánként állítólag beszélni is képes vele.
Rendező:

Burr Steers

Színész:

Zac Efron
(Charlie St. Cloud)

Amanda Crew
(Tess Carroll)

Ray Liotta
(Florio Ferrente)

Kim Basinger
(Claire St. Cloud)

Dave Franco
(Sully)

Donal Logue
(Tink Weatherbee)

Tegan Moss
(Cindy)

Charlie Tahan
(Sam St. Cloud)

Adrian Hough
(Ben Carroll)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2010. szeptember 2.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.