Babák – Az első év

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (13)
Ha egy film kisbabákról szól, azzal nem nagyon lehet mellélőni, ezt bizonyítja Thomas Balmes legújabb munkája is. Néhány éve egy remek ötlet pattant ki a neves francia dokumentumfilm-rendező fejéből.
Kiválasztott négy, a világ különböző pontján élő, egymástól teljesen eltérő szociokulturális háttérrel rendelkező várandós anyát, és születendő gyermekeiket avatta főszereplőivé. Kamerájával a namíbiai Ponijao, a tokiói Mari, a mongóliai Bayar és a San Franciscó-i Hattie élete első évét követte nyomon világrajövetelüktől az első lépésekig. Balmes vállalása óriási szervezőmunkát igényelhetett, hogy a közel azonos időben született babák mindennapjainak legfontosabb mozzanatainál jelen legyen. Ebben bizonyára négy operatőre segítette, akik állandóan lesben álltak, hogy megörökíthessék a gyerkőcök legbájosabb pillanatait.
  
Balmes az egymásra rímelő jelenetek sorával nem akar sokat mondani, mindössze annyit, hogy egy gyerek élete ugyanolyan boldog lehet a sivatag homokján vagy egy világvégi jurtában, mint a felhőkarcolók között vagy az óceánparti luxusban. Bár alkotói leleménye kimerül az alapötletben és az irdatlan mennyiségű anyag befogadható formába öntésében, na meg abban, hogy nem terhelte le filmjét felesleges narrációval, a Babák élvezetes darab lett. Megtekintését erősen ajánljuk mindenkinek, gyerekeseknek és (még) gyermekteleneknek egyaránt, de első randira talán kissé felelőtlen választás, mert garantáltan felpörgeti azt a bizonyos biológiai órát.  
zsinora
2010.10.07
|
Babies
francia dokumentumfilm, 79 perc, 2010
Dokumentumfilm négy csecsemő egy-egy évéről, akik a világ különböző pontjain látták meg a napvilágot.
Rendező:

Thomas Balmes

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2010. október 14.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.