Babylon A.D.

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (7)
A közelmúltban látott posztapokaliptikus kegyetlen embermesék (Éli könyve, Az út) után egy újabbat csodálhatunk meg a vásznon (tegyük hozzá: csak nálunk, hiszen a Föld más országaiban a Babylon A.D. már 2008-ban a mozikba került).
A Maurice G. Dantec Babylon Babies című tudományos-fantasztikus regényén alapuló filmnek némileg Az ember gyermekére emlékeztető sztorija szerint valamikor a 2030-as évek tájékán Toorop, a bátor zsoldos egy rosszarcú orosz gengszter megbízásából elvállalja, hogy egy mongóliai kolostorból New Yorkba szállít egy csomagot. A szállítmány történetesen a gyönyörű Aurora, akit a veszélyes úton egy apáca kísér. A kontinenseket átszelő utazás során a főhősnek nemcsak a küldetés veszélyeivel kell szembenéznie (úgy tűnik ugyanis, hogy a lányra mások is pályáznak), hanem arra is rá kell döbbennie, hogy Aurora több hétköznapi fiatal nőnél...
 
Az Amélie... Ninója, a rendezőként is serényen tevékenykedő Mathieu Kassovitz munkája körülbelül azt az utat járja be, mint a direktornak A gyűlölettől a Bíbor folyókon át a Gothikáig vezető pályafutása: ígéretesen kezdődik, közepesen és sablonosan folytatódik, majd menthetetlenül silányságba süpped. Ennek eredményeként a gondolatébresztő cím ellenére kis túlzással egy nagy büdös semmit kapunk, kidolgozatlan cselekménnyel és meglepően rossz színészi alakításokkal. Sovány vigasz, hogy a film végső változatától maga Kassovitz is elhatárolódott, és hogy a moziverzió mellett létezik elvileg egy hosszabb, vágatlan rendezői változat is. 
fürkész
2010.09.01
|
Babylon A.D.
amerikai-angol-francia sci-fi, 90 perc, 2008
Toorop kőkemény zsoldos, aki azt a feladatot kapja, hogy szállítson át egy nőt Oroszországból Amerikába. Vigyáznia kell, hiszen ő adhat életet az új Messiásnak.
Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2010. szeptember 16.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.