Tolvajok városa

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (33)
A forgatókönyvíróként és rendezőként sikeresebbnek és tehetségesebbnek bizonyuló színész, Ben Affleck igen meggyőzően mutatkozott be az 1997-es Good Will Huntinggal (mint író), majd a 2007-es Hideg nyomonnal (mint direktor).
Második rendezői munkája az elsőhöz hasonlóan Bostonban játszódik, de a dél-bostoni Dorchester helyett ezúttal Charlestown a helyszín. Ebben a „bűnös negyedben” él Doug és három társa/barátja, akik profi rablók (bankokat és pénzszállító autókat fosztogatnak). Az egyik félresikerült akció során azonban nagyot hibáznak: túszul ejtenek, majd szabadon engednek egy banktisztviselőnőt. Doug pedig még tovább megy, hiszen pár nappal később inkognitóban megismerkedik korábbi áldozatával és viszonyt kezd vele...
 
Ezen központi (és még számos kisebb) suspense helyzet, továbbá a két-három szépen megkoreografált, izgalmas akciójelenet dacára a Tolvajok városa nem feszült thriller vagy pörgős heist movie, hanem líraira hangszerelt bűndráma, középpontjában az identitásválsággal küzdő, új életre, változásra vágyó főhős útjával. Gyönyörűen felrajzolt kapcsolatrendszerével, erős színészi jelenléteivel (még a mellékszerepekben is olyan nagyságok láthatók, mint Chris Cooper vagy Pete Postlethwaite) és erőteljes atmoszférájával a film az utolsó régi vágású zsiványoknak állít emléket, ugyanakkor azt is nagyszerű figyelni benne, hová is futhat ki emberünk egyszerre beteges és elkeseredett tette. Ebből a szempontból pedig a Tolvajok városa a legvégén is tartogat meglepetéseket. 
fürkész
2010.10.15
|
The Town
amerikai thriller, 123 perc, 2010
Egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt, és ettől kezdve minden megváltozik. A nő kiszabadul, de amikor megismerkedik Douggal, eszébe sem jut, hogy a sármos srác néhány nappal ezelőtt még a támadója volt.
Rendező:

Ben Affleck

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2010. október 21.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.