Ördög

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (4)
Az utolsó léghajlító buktája után M. Night Shyamalan névtelen színészek és egy ismeretlen rendező mögé bújva azt kéri, szavazzunk neki még egyszer bizalmat. Erre pedig elvileg minden okunk megvan, ...
...hisz a The Night Chronicles (vigyázat, frappáns szójáték!) c. ciklus általa íróként és producerként jegyzett első darabjával, az Ördöggel visszatér a hazai pályára, azaz az egyszerre misztikus és hitchcocki thrillerek mezejére. Ahogy hozzá hasonlóan ismerős terepen mozog rendezője, John Erick Dowdle is, aki a Karantén című remake után ismét a négy fal közé zárkózik.
 
Egy biztonsági őr, egy vicces fiú, egy csinibaba, egy idegesítő öreglány és egy gyanús alak utazik egy felhőkarcoló liftjében. Miután a felvonó elakad, a szokványos szituáció hétköznapi szörnyűsége valódi borzalomba fordul, mivel a bentrekedtek közül valakit megtámadnak, majd ennél súlyosabb dolgok is történnek. A tettes pedig csak az utasok közül lehet valaki – sőt egyes jelek szerint maga az Ördög az. 
 
Az Ördög a Stephen King-es természetfelettit a hitchcocki klausztrofób thriller izgalmával vegyíti – és van itt még egy mester, akitől Shyamalan kölcsönöz: Agatha Christie. Mindezek eredményeként a film végig igen feszült és hatásos, ugyanakkor lassanként rádöbbenünk, hogy mindaz, amit látunk, csak olcsó trükk és a szokásos Shyamalan-féle szemfényvesztés, melynek során még azt is úgy veszik, mintha a Sátán seregei érkeznének, mikor a szerelő elindul megkeresni a hibás liftet. A végén látható Nagy Csavar és a záró megoldás pedig több mint kiábrándító. 
 
fürkész
2010.11.11
|
Devil
amerikai horror, 80 perc, 2010
Néhány ember csapdába esik egy elakadt liftben, és várakozás közben pechjükre kiderül, hogy valamelyikük maga az Ördög.
színész:

Matt Craven
(Lustig)

Chris Messina
(Bowden nyomozó)

Geoffrey Arend
(értékesítő)

Bojana Novakovic
(fiatal nő)

Caroline Dhavernas
(Elsa Nahai)

Jacob Vargas
(Ramirez)

Bokeem Woodbine
(őr)

Zoie Palmer
(Cheryl)

Vincent Laresca
(Henry)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2010. november 18.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.