Az alkonyat harcosa

est.hu:
10/10
|
olvasói
9/10 (2)
Mindennemű ellenérzés nélkül kijelenthetjük: a szamuráj akkor is hálás filmes karakter, ha hadarva beszél és humorérzéke Ihos Józsefével vetekszik. A benne lakozó heroikus hajlam ugyanis tíz William Wallace legyártására elegendő.
Ezúttal azonban az ominózus figura emberi oldala is bemutatásra kerül. Ellentétben pl. az Utolsó szamurájjal, ezúttal garantáltan nem produkáljuk majd a glicerinmérgezés tüneteit. 
 
Seibei alacsony rangú, megözvegyült szamuráj, aki hivatalnoki szolgálatáért kapott szerény fizetéséből tartja el két kislányát és beteg édesanyját. Hiába hívják munka után szakét inni és gésákkal szórakozni a többiek, naplementekor mindig hazaindul családjához, így a háta mögött ráragad az Alkony Seibei becenév. Amikor gyerekkori szerelme, Tomoe visszatér a városba, erőszakos férjétől menekülve, Seibei áthágja a szamuráj szabályokat, és szembeszáll a durva Kodával, hogy megvédje az asszonyt. Egy feljebbvalója felfigyel kitűnő vívótudására, és rábíz egy fontos feladatot: öljön meg egy kardforgatásáról híres szamurájt. 
kirsch
2011.05.02
|
The Twilight Samurai
japán filmdráma, 126 perc, 2002
Rendező:

Yoji YamadaFilmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.