Antikrisztus

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (21)
Vannak rendezők, akik rendre csúnyán bánnak hősnőikkel: nálunk Mundruczó Kornél ilyen, tőlünk nyugatabbra pedig Lars von Trier szereti egzecíroztatni a kezei közé kerülő színésznőket, de eddig még soha nem ment olyan messzire, mint szegény Charlotte Gainsbourg esetében.
A film megtekintése előtt két dolgot mindenképpen érdemes elmondani Lars von Trierről. A dán mester egyrészt szeret erősen fogalmazni – például állítja, hogy ő a legnagyobb élő rendező –, másrészt az Antikrisztust egy masszív depresszió és több hónapnyi kezelés után – vagy inkább közben – készítette el. Nem is egy felhőtlenül vidám vígjátékot hozott össze, hanem a tökéletes művész horrorfilmet, már-már elviselhetetlen lelki és fizikai fájdalmat mutatva be a vásznon.
 
A fájdalom elviselője egy kisgyermekét frissen elveszítő házaspár, akik egy kis faházban húzzák meg magukat valahol az erdő mélyén, hogy a pszichiáter férj (Willem Dafoe) a gyász mélyére hatolva szabadítsa meg feleségét (az alakításért a legjobb színésznő díját Cannes-ban elnyerő Charlotte Gainsbourg) a mardosó önvádtól. A terápia látszólag működik is, legalábbis kezdetben, majd az asszony egyre inkább férje és önmaga ellen fordul, és a történet brutális fordulatot vesz. Kevesen képesek arra, hogy egy szinte eszköztelen kamaradrámából a szadomazo pornó határait súroló, szereplőit a végsőkig lemeztelenítő katarzist kovácsoljanak, de az önmagát is ördögűzésnek alávető Trier azért összehozta. Más kérdés, hogy hányan borulnak majd ki a végeredményen…
Vízer
2010.11.11
|
Antichrist
dán-olasz-svéd filmdráma, 108 perc, 2009
Egy gyermeküket gyászoló pár egy erdei házba vonul vissza, hogy rendbe tegyék a kapcsolatukat, de a dolgok igazán rosszra fordulnak.
Rendező:

Lars von Trier

Színész:

Willem Dafoe
(a férfi)

Charlotte Gainsbourg
(a nő)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2010. november 18.
(8 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Nélküled nem megy
amerikai vígjáték, 2007
18:15
A tolmács (2018)
kubai filmdráma, 2018
18:20
Amit nem akarsz tudni a szüleidről
amerikai vígjáték, 2019
18:45
Aurora Borealis: Északi fény
magyar filmdráma, 2017
18:45
Trükkös gyémántrablás
angol-luxemburgi krimi, 2007
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.