A szajré

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (3)
Frnak Oz színészként jó nevű produkciókban szerepelt, rendezései inkább a másod, harmad vonalba sorolhatók. Eme alkotása azért érdekes, mert három nagy színészt hozott össze a csapatba, hogy egy közhelyet idézzek, „színészpápát, színészkirályt, színészherceget”, szebben magam sem mondtam volna soha! (mondjuk eszembe sem jutott volna „ilyen”!)
Talán ennek köszönhető, hogy egy végtelenül egyszerű és sokat látott történetből egy viszonylag elfogadható filmet tudott kovácsolni Oz. Mert egyik színésznagyságnak sem ez lett legemlékezetesebb filmje, az biztos. Talán Norton-ról lehet elmondani, hogy a két személyiségének alakításával kicsit többet dobott be a kalapba, mint az átlagos, de Niro (hahaha, vicc!) és Brando játéka szimpla rutinmunka. Meg Norton szinte mást sem csinál, mint dupla személyek alakítását, az is igaz (van a paposgyilkos, a harcos, kicsit a nácis, most ez, meg kéne állni, nem igaz?). 
 
És most a triviális tartalom. Nick Wells (Robert De Niro) visszavonult profi kasszafúró, aki lányával és barátnőjével kezdett új életet Montrealban, és már csak a legális üzletére koncentrál. A régi barátok elől azonban nem lehet elbújni, és tudja ezt Max (Marlon Brando) is, visszautasíthatatlan ajánlatot tesz egykori társának: egy 17. századi jogarról van szó, amelyet csak néhány napig fognak őrizni a montreali vám széfjében. Nicknek össze kell jönnie a rablás szellemi atyjával, Max bennfentes emberével. A taknyos Jack Teller (Edward Norton) labilis idegzetű és heves vérmérsékletű gengszterpalánta, akinek szüksége van egy „öreg” tapasztalatára is. A két különböző jellem hamar konfliktusba kerül egymással, de egymásra bízzák életüket, és a sikert, ám abban egyikük sem biztos, hogy jól tették-e. Hmm. Szóval, De Niro, és Norton bármikor jöhet, de én mégis inkább a Shrek-et ajánlom, előtte. Ha mást nem, mindkettőt. 
háopépé
2006.08.25
|
The Score
amerikai krimi, 124 perc, 2001
Montreáli bankrablás, de ezúttal bohócok nélkül, viszont elképesztő alakításokkal és a krimik szokásos izgalmaival, plusz...
Rendező:

Frank Oz

Színész:

Robert De Niro
(Nick Wells)

Edward Norton
(Jack Teller)

Marlon Brando
(Max)

Angela Bassett
(Diane)

Gary Farmer
(Burt)

Paul Soles
(Danny)

Serge Houde
(Laurent)

Richard Waugh
(Sapperstein)

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.