Ben Hur

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (9)
A júdeai hercegből előbb gályarab lesz, hogy aztán egy római konzul fogadott fiaként fogathajtó versenyen arasson győzelmet ellensége felett, aki egykoron a legjobb barátja volt.
A Jézus idején játszódó történetet a televíziónak köszönhetően mindenki ismeri, ám létezik egy mondás, mely szerint, aki nem látta nagyvásznon, az igazából nem is látta. Erre hosszú évtizedekig várni kellett, az ötvenedik évfordulóra képkockáról képkockára digitálisan felújított változat jutott el most hozzánk. A maga korában minden szempontból legnek számító, 11 Oscart elnyerő, mára klasszikussá vált alkotás tűéles kép, gyönyörű hang és káprázatos színvilág kíséretében költözött vissza a mozikba, a fővárosban eredeti nyelven, magyar felirattal, rövid szünetet beiktatva. Mondanivalója örök, elkészítésében a legjobbak vettek részt, a ráncfelvarrásnak köszönhetően a nézőnek lebilincselő élményben lesz része.
Hujber
2016.05.12
|
Ben Hur
amerikai történelmi dráma, 210 perc, 1959
Az első számú szandálos filmeposz színpompás Római Birodalommal, üldözött zsidókkal, tengeri csatával, tevékkel, leprával és minden idők legkáprázatosabb kocsiversenyével.
Rendező:

William Wyler

Színész:

Charlton Heston
(Júda Ben Hur)

Jack Hawkins
(Quintus Arrius)

Stephen Boyd
(Messala)

Hugh Griffith
(Sheik Ilderim)

Martha Scott
(Miriam)

Cathy O'Donnell
(Tirzah)

Sam Jaffe
(Simonides)

André Morell
(Sextus)

Forgalmazza: Pannonia Entertainment Ltd.
Bemutató: 2016. május 19.
(19 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.