Broadway Danny Rose

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (4)
Ez sem az a kiköpött klasszikus Woody Allen munkásságából, de simán ott van a legviccesebb darabok között. Hogy mégsem lett belőle alapmű, az talán kizárólag a filozófiai gondolatok teljes hiányának köszönhető.
Ez ugyanis korántsem egy Manhattan vagy egy Hannah és nővérei, melyekben akadtak Woody Allenes utalások Szophoklész vagy Nietzsche eszmefuttatásaira. Ezzel szemben a mester ezúttal nem akart mást, kizárólag szórakoztatni. 
 
Danny Rose, a habókos impresszárió az 50-es évek showbizniszében halmoz kudarcot kudarcra reménytelen produkciók felkarolásával. Ám egy nap rámosolyog a szerencse: lecsúszott olasz énekes védence ismét befut. Dannynek már csak a maffiával és temperamentumosan közönséges barátnőjével, Tinával kell szembeszállnia. Ez utóbbi túl jól is sikerül... Keserédes történet az erkölcsileg győztes örök vesztesről.
kirsch
2010.12.10
|
Broadway Danny Rose
amerikai vígjáték, 84 perc, 1984
Egy töketlen impresszárió rossz helyre nyúl: sztárolt énekese nem tetszik a maffiának, neki viszont kell a dalnok, főleg a nője.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Danny Rose)

Mia Farrow
(Tina Vitale)

Nick Apollo Forte
(Lou Canova)

Sandy Baron
(önmaga)

(1 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.