Dina vagyok

est.hu:
9/10
|
olvasói
(0)
A kosztümös filmeket az esetek túlnyomó többségében akkor vagyok hajlandó tolerálni, ha a történetben akad legalább egy szellem/vámpír/élőhalott/biztosítási ügynök, vagy más paranormális karakter, aki gondoskodik a szereplők nyugtalan éjszakáiról.
Nos, esetünkben szó sincs erről, a Dina vagyok azonban a fodros szoknyák és a rizsporos parókák esküdt ellenségeit még a King Diamond-feeling hiánya ellenére is képes a képernyő elé szegezni.
 
A vidéki kastély mosóházában a kis Dina önkéntelenül fatális balesetet okoz és lélegzetvételnyi idő alatt veszíti el édesanyját, valamint apja szeretetét. Dina apja még a lány puszta jelenlétét sem bírja elviselni, így titokban a cselédség gondozza. A kislányból engedetlen, vad teremtmény lesz, aki nem hajlandó beszélni, olvasni sem tud. Évekkel később azonban egy titokzatos idegen segítségével szembeszáll a múlt démonaival.
kirsch
2009.07.15
|
I Am Dina
dán-francia-német-norvég-svéd filmdráma, 125 perc, 2002
A norvég fjordok pazar díszletei között játszódó, romantikával és némi misztikával erősített monumentális kosztümös film egy öntörvényű lányról.
Rendező:

Ole Bornedal

Forgalmazza: Mokép


Filmek a TV-ben
H
24
K
25
Sze
26
Cs
27
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
24
K
25
Sze
26
Cs
27
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.