Az utazó

olvasói
7/10 (89)
Egy gyönyörű nő kiszemel egy átlagembert, egy amerikai turistát, a wisconsini matektanárt, Franket a Velencébe tartó vonaton. Csakhogy emberünket csőbe húzzák, mivel a lányt, Elise-t követi a brit gazdasági rendőrség, hogy rajta keresztül lecsaphassanak szeretőjére, aki lenyúlt pár milliárd dollárt egy gengsztertől.
Franknek és Elise-nek ráadásul nemcsak az adózsaruktól kell megszabadulniuk, hanem le kell rázniuk azt a gonosztevőt és bérgyilkosait is, aki pénzügyileg meg lett rövidítve. A csavar pedig: a rendőrség nem tudja, hogy néz ki a keresett férfi, Elise szeretője. És itt jön ugye Frank a képbe...
 
A sok változtatgatás semminek sem tesz jót, és Az utazóval bizony majdnem annyi kavarás történt, mint amennyit a vásznon láthatunk. Eredetileg Charlize Theron és Tom Cruise lettek volna ugyanis a főszereplők, majd Cruise helyett Sam Worthington került képbe, és a rendezői poszton is több csere történt, míg végül kikötött az Oscar-díjas A mások élete direktoránál, Florian Henckel von Donnersmarcknál. Az ugyan meggyőző, hogy a hősöket végül a két legnagyobb élő sztár, Angelina Jolie és Johnny Depp formálhatta meg, ám a hatást nagyban gyengíti, hogy itt nálunk, Európában nem ismeretlen Az utazó sztorija – hiszen annak a 2005-ös francia thrillernek (Anthony Zimmer) a remake-jéről van szó, ami hitchcocki ihletésével, bámulatos eleganciájával és Sophie Marceau aktív segítségével egyszer már elbűvölte az európai (így a magyar) közönséget. Persze – és szerencsére – azért a nagy csavar a végén itt sem hiányozhat. 
firkász
2010.12.17
|
The Tourist
amerikai-francia thriller, 103 perc, 2010
Frank, az amerikai turista épp Olaszországot járja, amikor összeakad egy csodálatos nővel, aki nem mindennapi bajba keveri.
Színész:

Johnny Depp
(Frank Tupelo)

Angelina Jolie
(Elise Clifton-Ward)

Timothy Dalton
(Jones főfelügyelő)

Paul Bettany
(John Acheson felőgyelő)

Rufus Sewell
(az angol)

Steven Berkoff
(Reginald Shaw)

Raoul Bova
(Filippo Gaggia)

Ralf Moeller
(Lunt)

Christian De Sica
(Lombardi)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2010. december 29.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.