Boszorkányvadászat

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (38)
Sokat mondó tény, hogy a láthatólag több hajbeültetésen is átesett Nicolas Cage az elmúlt években nem (fő)szerepelt jó vagy akár tisztességes bevételt produkáló filmben, sőt állítólag már mindenkit visszajelöl a Facebookon, ami szintén nem túl jó jel.
Boszorkányok pedig vannak, derül ki a film első perceiből, és ez már meg is adja az alaphangot, bár maga Nicolas Cage még sokáig kételkedik. Ő az a dicső, de búsképű lovag, aki a keresztes háborúból hű társával hazatérve egy különösen undi pestisjárvány kellős közepén találja magát, majd egy boszorkánysággal vádolt és a járvány okának tartott fiatal lányt kell egy távoli kolostorba vinnie sötét erdőn, mély szakadékon és sűrű ködön át. Az út festői, de nehéz, és sokan elhullanak hőseink mellől, mire kiderül, hogy mire is megy ki a játék, és el nem hangzik a szinte minden szituációban jól csengő mondat: „Ide még több szenteltvíz kell!”
 
Vannak ugyan vállalható és teljesen korrekt részek akár hosszabb percekig is, de a végkifejlet, részben a pocsék speciális effektek és az összecsapott sztori következményeként eléri azt a szintet, amit csak DVD-n illik kihozni a nagyérdemű elé. A javarészt nálunk és Ausztriában forgatott és ilyen szempontból mutatós filmet a vaddisznóképű Ron Perlman menti meg a teljes lecsúszástól a hű és szókimondó fegyvertárs szerepében. Ő mindig szórakoztató, és van olyan karizmatikus, mint Nic Cage – viszont tőle senki sem várja el, hogy csak jó produkciókhoz adja a nevét.
Vízer
2011.01.20
|
Season of the Witch
amerikai kalandfilm, 113 perc, 2011
A XIV. században egy csapatnyi lovagnak egy monostorba kell szállítania egy boszorkánysággal vádolt nőt, mivel azt gyanítják, miatta tört ki a fekete pestis.
Rendező:

Dominic Sena

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2011. január 27.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.