Az Amazonas kincse

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (38)
Miért olyan kevés a jó akciófilm? Elképesztő összegeket költenek speciális effektusokra és jóképű sztárokra, és mégis, vagy a történet túl ostoba, vagy megjelenik Tom Cruise - de leginkább az a hiba, hogy valami nagyon bugyuta dolgot vesznek roppant komolyan, Az Amazonas kincse készítői szerencsére nem estek az utóbbi hibába.
Mert adott minden: egzotikus környezet, rengeteg bunyó és lövöldözés, izomtól dagadó főhős és gyönyörű nő - de egy percét sem kell komolyan venni, ami viszont nagy szerencsénkre semmit sem von le az izgalomból. Adott egy profi pénzbehajtó, aki utolsó melóként - mindig van egy utolsó meló! - bevállalja egy gengszter elkóborolt csemetéjének hazaszállítását. Csakhogy ehhez a brazil őserdőbe kell utazni, de a nagyra nőtt csemetének mégsem akaródzik hazamennie, annál is inkább, mert nagyon közel jár a bennszülöttek ősi kincsének megtalálásához.
 
Neki és kényszerű partnerének csak a helyi aranybánya elvetemült, de meglepően jó humorú tulajdonosának állig felfegyverzett embereivel, a kellően motivált gerillákkal és egy csapat kanos páviánnal kell megmérkőzniük, és már el is hárul minden akadály. És valakiről elfelejtkeztünk, az olajbányász település gyönyörű csaposlányáról, aki nem az, akinek látszik. Pontosabban az, mert tényleg gyönyörű - mégiscsak Hollywood legszebb félvér színésznőjéről, Rosario Dawsonról van szó -, hanem titka van neki, nem is akármilyen. A színészből lett rendező Peter Berg (Ronda ügy, Királyság) nagy mázlinkra belátta, hogy egy jó akciófilmhez korántsem kellenek legyőzhetetlen hősök, és ennek megfelelően bánik szereplőivel, akiket szinte mindenki rongyosra aláz. Annyit viszont felrónánk a filmnek, hogy a páviánok nem Dél-Amerikában, hanem csakis Afrikában élnek.

 
2008.10.03
|
Welcome to the Jungle / The Rundown
amerikai akciófilm, 106 perc, 2003
Udvarias, de nagydarab pénzbehajtó kalandjai veszett zsoldosok, pici gerillák és kanos páviánok közt a dzsungel mélyén, nagy pofonokkal és mélyenszántó poénokkal.
Rendező:

Peter Berg

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(9 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:03
Pat, a kutya
2017, I. évad, 15. rész: Becsapva
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 16. rész: Nagy Dingó és Oposszum Pete
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 502. rész: A férfi
04:10
Timmy
II. évad, 21. rész
04:10
Pat, a kutya
2017, I. évad, 16. rész: Lola az űrben
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.