Paul

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (27)
Míg A negyedik földönkívüli karaktere a megtévesztésig hűen játszotta az amerikai átlagtinédzsert, addig a legújabb, domesztikált alient hőséül választó sci-fi kulcsfigurája, Paul az átlagsuttyót próbálja hozni:...
...dohányzik, káromkodik és vakarja a tökét – viszont valamivel nehezebben illeszkedik be a földlakók közé, tekintve, hogy a megszólalásig olyan, mint amilyennek az emberek a marslakókat elképzelik (kis zöld emberke nagy fejjel és hatalmas szemekkel). Nem csoda, hogy először a frászt hozza az Egyesült Államokban vakációzó angol sci-fi-őrültekre, Graeme-re és Clive-ra. Hamarosan azonban megbarátkoznak az egyébként éppen szökésben lévő idegennel, ezért – egy bájos félszemű leányzóval, Ruthtal kiegészülve – segíteni akarnak neki eljutni az érte érkező űrhajóhoz. Az amúgy sem egyszerű vállalkozást tovább nehezíti, hogy a Pault üldöző kormányügynökökön kívül nyomukban van Ruth keresztény fundamentalista apja is.
 
Az angol komikusduó tagjai, Simon Pegg és Nick Frost korábban olyan műfajparódiákban játszottak, mint a Haláli hullák hajnala című zombiőrület vagy a zsarufilmes Vaskabátok (Pegg pedig egyúttal a forgatókönyvüket is jegyzi). A Paul scriptjét közösen írták, és a korábbiakhoz hasonlóan szintén egy filmzsánert fordítanak ki benne, de paródia helyett összetettebb, némileg kifinomultabb, ám nem kevésbó szórakoztató lett a végeredmény: egy road movie-ba oltott, buddy movie-val keresztezett sci-fit kapunk, tele önreflexióval és utalással – és nem mellesleg rengeteg poénnal. 
fürkész
2011.05.06
|
Paul
amerikai-angol vígjáték, 104 perc, 2011
Két brit képregény-geek Amerikába utazik, hogy a híres 51-es körzetben idegeneket keressen. És találnak is.
Rendező:

Greg Mottola

Színész:

Simon Pegg
(Graeme Willy)

Nick Frost
(Clive Gollings)

Jason Bateman
(Zoil ügynök)

Kristen Wiig
(Ruth Buggs)

Jane Lynch
(Pat Stevens)

Sigourney Weaver
(a nagy fiú)

Blythe Danner
(Tara Walton)

Jeffrey Tambor
(Adam Shadowchild)

David Koechner
(Gus)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2011. május 12.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.