Öld meg a sógunt - A sógun szamurájai

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (2)
Bevallom töredelmesen, gyermekkoromban határozottan utáltam a Sógun című sorozatot. Mérhetetlenül zavart ugyanis, hogy romantikus ömlengések egészségtelen túlsúlyban voltak a kaszabolós akciójelenetekhez képest.
Nos, íme, egy kvázi jóvátétel mindazok számára, akiknek felnőttkori frusztáltságainak jelentős hányada a fent taglalt problémára vezethető vissza. Már csak azt magyarázza el nekem valaki, hogy a „ninja” kifejezés hogyan konvertálódott át magyar fordításban szamurájjá!  
 
A második Tokugawa-sógun halála után kiderül, valójában fia, Iemitsu bérelte fel a gyilkosokat, hogy mérgezzék meg őt, abban a reményben, hogy a fiú örökli a sógunátust - dadogása és arcán lévő anyajegye ellenére. Iemitsu és testvére, Tadanaga halálos ellenségekké válnak, a nép pedig két szembenálló oldalra bomlik, s véres háború veszi kezdetét. Iemitsu kardvívástanára, Yaguyu mindenre elszánt, csak hogy Iemitsu legyen a sógun, ennek érdekében mindenkit elárul, még saját családját is. 
kirsch
2011.02.16
|
Shogun's Ninjas
japán akciófilm, 130 perc, 1978
Rendező:

Kinji Fukasaku

(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.