Chloe – A kísértés iskolája

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (40)
Azért még ma is Atom Egoyan a legviccesebb nevű rendezők egyike, és bár a kilencvenes évek közepén élvezett kultstátusza jócskán megkopott, még mostanában is képes korrekt műfaji filmeket összehozni – ezúttal például erotikus thrillerrel próbálkozik.
A forgatókönyvet akár Joe Eszterhas is írhatta volna, párhuzamosan az Elemi ösztönnel – pedig egy francia film feldolgozásáról van szó –, hiszen egy erősen mesterkélt alapszituáció és tömény testiség hajtja jómódú felső középosztálybeli hőseinket egymás felé, majd taszítja el őket egymástól. Ismerjük meg az éretten is szép nőgyógyásznőt, Catherine-t (Julianne Moore), aki gyanakszik professzor férjére (Liam Neeson), hiszen az a kelleténél kedvesebb a fiatal lányokkal. Jön is a csavar: a nyilvánvalóan mazochista Catherine felbérel egy drága eszkort lányt, a címbéli Chloét (Amanda Seyfried), hogy ugyan, tegye már próbára az urát. Chloe pedig egy jó 3/3-as ügynökként rendre visszatér és beszámol a lucskos fejleményekről, amitől aztán némi kiakadást követően a két nő egyre közelebb kerül egymáshoz.
 
Ha az alapsztori banális is, Egoyan van olyan biztos kezű rendező, hogy három remek színésszel – és a legremekebb most is Julianne Moore – átlépje a műfaji határokat és úgy 75%-ban valami egészen lebilincselőt hozzon össze. Az már végképp nem az ő hibája, hogy pont a forgatás alatt szenvedett halálos síbalesetet Liam Neeson felesége, így a szerelmi háromszög egyik csúcsa elég tompa lett.
Vízer
2011.04.27
|
Chloe
amerikai-francia-kanadai thriller, 96 perc, 2009
Catherine gyanakodni kezd férjére, hogy az megcsalja őt. Felbérel egy prostituáltat, hogy kezdjen ki a férfival, de ezzel óriási hibát követ el.
Rendező:

Atom Egoyan

Forgalmazza: Corner Film
Bemutató: 2011. április 28.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.