Montecarlo!

olvasói
(0)
Új magyar filmvígjáték Koltai Róberttel a főszerepben - ezek lehetnének a hívószavak, melyek becsalogatják a sok-sok nézőt a filmszínházakba. S kérném is rögvest a kedves olvasókat, menjenek el, s nézzék meg Fischer Gábor debütáló nagyjátékfilmjét, mert jó jelnek tartom, hogy frissen végzett, ifjú filmrendező ma Magyarországon műfaji film-próbálkozással indítja karrierjét, láttunk ehhez hasonló (jól sikerült) próbálkozást a közelmúltban (Kontroll).
Diplomafilmről lévén szó, stílszerű a témaválasztás: iskolai problémák, tanár hősök, kalanddá nemesülő nehéz (tanügyi) helyzetek. Adva van ugyanis egy kilátástalan anyagiak közé került magyar iskola (életszerű nyitás, ilyet aztán tényleg nem nehéz találni), ahol az elkeseredett pedagógusok lényegében már csak a csodában bízhatnak. Makkosi, a matektanár (Mucsi Zoltán) nem az a fajta, aki jó barátságban van a csodákkal, könnyen beletörődne a megváltoztathatatlanba. De még a legnagyobb racionalistát is fura helyzetekbe űzi a szerelem. Így esik, hogy a csinos franciatanárnővel (Pikali Gerda) a kaszinóban eltöltött este után ki kell békülnie a transzcendenciával is, mivel az este során sorra sikeresen mondja be a rulettnél a nyerő számokat. Hamar megszületik a nagy ötlet: az iskolai kirándulásra begyűjtött pénzzel tanári „delegáció” indul Montecarlóba, hogy az igazgató (Koltai Róbert) vezetésével a kaszinóban „megmentsék az iskolát, vagy elvesszenek egy szálig”. 
A történet nem indul rosszul, Mucsi Zoltán pedig meggyőzően bizonyítja, hogy lenne itt zseniális színész, aki vígjátékokban pompás teljesítményt képes nyújtani, csak valahogy a forgatókönyvből fogy ki az ötlet, s a dramaturgia is mintha szabadságra ment volna úgy a Montecarlóba való megérkezés környékén (de hát ezen ne csodálkozzunk, a plázs varázsa arrafelé tényleg ellenállhatatlan). 
 
Azért nem kell félni, van vidám vég is, méghozzá „deus ex machina” jelleggel.
Odor Emilia
2004.03.18
|
magyar vígjáték, 80 perc, 2004
A csődbe jutott külvárosi iskolát a romantikus lelkületű matektanár, a realista franciatanárnő és az idealista igazgató a monte-carlói kaszinóban összerulettezett pénzből szeretné megmenteni.
Rendező:

Fischer Gábor

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.