Tamara

olvasói
10/10 (1)
Tamara? Ki az? Egy csinos, különös és különleges lány, aki a semmiből bukkan fel, hogy kissé összekuszálja néhány ember életét.
Adott egy házikó valahol a világ végén, körös-körül erdők és mezők, csend és nyugalom, benéz a ló az ablakon; adott egy házaspár, akik hét éve vannak együtt, tökéletesen ismerik és kicsit talán unják egymást, a fotóművész férj ráadásul épp alkotói válságban is van; és adott a férj öccse, egy kelekótya, kujtorgó világcsavargó, aki egy szép nap új csajt hoz a házhoz. Így lép be a képbe Tamara. 
 
Nemhogy lép, kopog, magas sarkú cipője sarkában szögekkel, retiküljében kalapáccsal - fura városi lány a zöld erdő közepében. A trióból négyesfogattá bővülő társaság viszonyai pillanatok alatt összegubancolódnak: a házaspár először azt szeretné kitudakolni, vajon a csaja vagy csak futó ismerőse Tamara az öccsnek, majd a feleség gyanút fog, és hirtelen párviadalok sora indul meg minden lehetséges leosztásban. Féltékenység, gyanú, csábítás, ábrándozás, őszinte érzelmek és félénk vallomások - Hajdu Szabolcs (Macerás ügyek) második játékfilmje elvarázsolt, bájos kamaradarab. 
 
A Tamara világában minden megtörténhet és igen sok fantasztikus kaland meg is történik. A szerelmi sokszög-történetet állatok tolmácsolják, halandzsanyelven, de nemcsak ők, a szereplők is gyakran rébuszokban beszélnek. Hajdu Szabolcs és csapata (operatőr, látványtervező, zeneszerző) egészen különleges univerzumot teremtett: vidám színek, gyönyörű kompozíciók, zenei és képi tréfák furfangos sorozata teszi ezt a filmet az elmúlt évek legkedvesebb, legszabadabb alkotásává.
gorcsev
2004.10.14
|
magyar filmdráma, 75 perc, 2003
Az elismert és tehetséges fotóriporter váratlanul depresszióba esik - már magáról sem képes gondoskodni. Környezete tehetetlen, talán egy idegen érkezése kimozdíthatná a holtpontról...
rendező:

Hajdu Szabolcs

LinkekFilm premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Filmek a TV-ben
18:10
Casanova
amerikai kalandfilm, 2005
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:15
Edie
angol film, 2017
18:25
Tini nindzsa teknőcök 2.: A trutymó titka
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1991
18:30
Scooby-Doo és a Koboldkirály
amerikai animációs vígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.