Super 8

olvasói
7/10 (45)
Vannak, akik azt állítják, hogy J.J. Abrams az új Steven Spielberg. Megint mások úgy vélekednek, hogy ezt egyrészt Abrams publicistái mondják, másrészt korai még ezt kijelenteni, de tény, hogy a Super 8 sokban emlékezet a producerként is besegítő Spielberg korai munkáira.
Ó, azok a régi filmek, amikor egy csapat gyerek a nyár során élete legnagyobb kalandjába gabalyodott! Ilyet manapság ritkán látni, részben mert a szülők nem engedik a kölköket veszélyes helyekre, részben mert a kalandot már évek óta a számítógép vagy a tévé jelenti, így aztán muszáj visszamenni a hetvenes évekbe. Ekkor, vagyis 1979-ben történt, hogy az Amerikai Légierő lezárta a hírhedt 51-es körzetet, és az itt talált furcsa dolgokat az éj leple alatt elszállították, csakhogy a tehervonat balesetet szenvedett, és a szállítmány sorsa a mai napig rejtély, a sci-fi megszállottak legnagyobb örömére. És itt kerül a képbe az a hat kamaszgyerek, akik zombifilmet forgatnának az erdőben és a Super8-as kamerájukkal felveszik az egész balesetet, majd a felvételt otthon visszanézve egy furcsa lényt fedeznek fel a képeken.
 
Hamarosan ijesztő dolgok történnek a kisvárosban, és rosszarcú kormányügynökök érkeznek, a srácok és lányok pedig az események sűrűjében találják magukat. J.J. Abrams olyan filmekből idéz, mint a Harmadik típusú találkozások és persze az E.T., de Spielberg mellett Carpenter és Cronenberg hatása is masszívan érezhető. Vagyis a tinifilm mellett a horrorból is jut bőven, ráadásul klasszikusokhoz illő tálalásban.
Vízer
2011.06.08
|
Super 8
amerikai sci-fi, 108 perc, 2011
1979-ben néhány tinédzser egy super 8-as kamerával lefilmez egy vonatbalesetet, ahol a roncsokból valami nagyon furcsa dolog szabadul ki...
Rendező:

J. J. Abrams

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2011. június 16.
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.