East Side Stories

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (4)
2009. végén, 2010. elején született az a tévés projekt, melynek keretében fiatal rendezők kortárs íróknak a rendszerváltásról, ill. az azután eltelt 20 évről szóló novelláit filmesítették meg Hajónapló cím alatt. Az így elkészült
...tizenkét, 25-25 perces rövidfilmből később négyet East Side Stories címmel egy szkeccsfilmmé összeállítva a 42. Magyar Filmszemlére is beneveztek (nyertek is vele egy díjat). Bodzsár Márk Levegőt venni című, Zoltán Gábor írása alapján készült alkotása (East Side Stories-beli címén The Other Side) egy negyvenes cégvezetőről szól, aki elkezd megszállottan uszodába járni. A kisfilm – mely egy, a rendszerváltás után kialakult jellegzetes attitűd (vagy talán csak egy tipikus emberi tulajdonság) kifigurázása – a válogatás legjobban sikerült darabja.
 
Bollók Csaba Summertime-ja (új címén The Sunny Side) Balázs Attila novelláiból született, és benne három különböző korban és helyszínen is (1914-ben Szarajevóban, 1971-ben a „jugó” tengerparton és 2006-ban, a budapesti zavargások idején) láthatjuk az időutazó hősöket. 
 
Hajdu Szabolcs – aki Tar Sándor alapján forgatott – káeurópai, kocsmákban és egy kopár lakásban játszódó „munkanélküli-bluest” alkotott a Te országoddal (új cím: The Wild Side), míg Török Ferenc idegborzoló szaxofonfutamokkal alázenélt Itthonjában (The Flip Side, Spiró György nyomán) egy régi tárcsázós telefon visszaszolgáltatásából bomlik ki a kis magyar reality. Utóbbi mű külön szépsége, hogy élete utolsó filmszerepében láthatjuk benne Garas Dezsőt. 
fürkész
2012.01.11
|
magyar filmdráma, 90 perc, 2011
A tizenkét részből álló Hajónapló-sorozat négy epizódja alkotja az East Side Stories című játékfilmet.
Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2012. január 19.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.