Felül semmi

olvasói
(0)
Ha az acélgyári munkások merész koreográfia szerint népszerű slágerekre vetkőznek, a falusi nyugdíjasok átverik a Szerencsejáték Rt.-t, az elszegényedett özvegyasszonyok felcsapnak sárkányfű-árusnak, a nyeszlett kis munkáskölkök pedig a balettben ugrándoznak, akkor bizonyára Nagy-Britanniában járunk.
A komoly társadalmi problémákat és könnymirigyeket feszegető új brit filmzsáner, a „megélhetési vígjáték” legújabb darabja elődeihez hasonlóan a hétköznapok gyászos eseményeire adott életigenlő válaszokkal, a tabutémák lezser kezelésével és az átlagemberek empatikus-komikus oldalának bemutatásával fakaszt humort a szomorúságból. Nigel Cole (Fűbenjáró bűn) stílusos rendezése valós eseményeket elevenít fel, amikor elbeszéli a yorkshire-i Rylston és Vidéke Nőegylet meztelenkedős háziasszony-naptárának történetét, melynek ötlete a nőegyleti üléseken rendszerint magát halálra röhögő Annie (Julie Walters - Billy Elliot) és Chris (Helen Mirren - A Szakács, a Tolvaj, a Feleség és a Szeretője; Gosford Park) gyászoló fejéből pattant ki. Annie férje ugyanis a film első harmadában eltávozik a kétdimenziós árnyékvilágból, búcsúlevelében azonban olyan szívhez szóló szavakkal beszél a női test és lélek utolsó virágzásáról, hogy a hátramaradottak azonnal nekilátnak egy erotikus - és egyben jótékony célú - naptár elkészítéséhez. 
Duzzadó keblű hősnőink bátran pózolnak fakanállal és öntözőkannával az intim részeket kitakaró képeken, s erejükből még arra is futja, hogy szembenézzenek családjaik és az országos főnők rosszallásával. A hatalmas pénzügyi, erkölcsi és médiasiker egyenesen Jay Leno műsorába repíti őket, a privátdrámák azonban beárnyékolják boldogságukat, a színes történet így aztán a könnyed szórakozás mellett szívmelengető tanulsággal is szolgál.
csmozi
2004.02.04
|
Calendar Girls
angol vígjáték, 108 perc, 2003
Az Alul semmi munkásait megirigyelő nőegyleti tagok meztelenkedős naptárral gyűjtenek pénzt egy kórházi várótermi kanapéra, arra azonban nem számítanak, hogy a kebleikkel együtt féltett titkaik is napvilágra kerülnek.
Rendező:

Nigel Cole

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.