A hódkóros

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (41)
Mel Gibsonnak, úgy tűnik, még sokat kell dolgoznia azon, hogy visszanyerje a filmvilág és a nézők bizalmát, már ha van visszaút onnan, ahová néhány jól irányzott mozdulattal nemrégiben száműzte magát.
 Mindenesetre az már nyilvánvalóvá lett, hogy nem a jó barát, Jodie Foster harmadik rendezése fogja helyrebillenteni a karrierjét, A hódkóros ugyanis hatalmasat bukott a tengerentúlon, s sokáig kétséges volt, hogy eljut-e egyáltalán a hazai mozikba. Kérdés, hogy ha épp valamely ügyeletes sztárra bízza Foster a főszerepet, hogyan máshogy alakul filmje sorsa, amely ugyan előző két rendezői próbálkozásához (Más, mint a többiek, Szédült hétvége) hasonlóan nem eget rengető, de számos erénye okán ennél azért jóval több figyelmet érdemelt volna.
 
Walter Black elért mindent, amire ember vágyhat, ám hiába a sikeres karrier, szerető feleség, két gyerek, kényelmes otthon és „az a szép ződ gyep”, hősünk egy napon mély depresszióba zuhan, amelyből senki és semmi nem tudja kimozdítani. A kapaszkodók fogytán a tehetetlen feleség (Jodie Foster) könnyes búcsút vesz urától, aki távozva, egy lepattant garzonban próbálja eldobni magától az életét. Az öngyilkosság csak kísérlet marad, a megváltás pedig egy konténerbe dobott, szakadt plüsshód-bábu képében jön el. Walter új ’barátjával’ felfegyverkezve lassan visszatalál az életbe, ám kezdettől belátható, hogy a megoldás csak átmeneti lehet...  
 
Kár, hogy Foster a sok lehetőséget rejtő alaphelyzetből közel sem tudta kihozni a maximumot: hiába az erős kérdések, ha a válaszok megúszósan elnagyoltak és maszatosak. Anton Yelchin és Jennifer Lawrence párhuzamos történetszála viszont sokat dob a nagy egészen.  
zsinora
2011.09.01
|
The Beaver
amerikai vígdráma, 91 perc, 2011
Egy depressziós férfi csak egy hódbábu segítségével tud kommunikálni a külvilággal.
Rendező:

Jodie Foster

Színész:

Mel Gibson
(Walter Black)

Anton Yelchin
(Porter Black)

Jodie Foster
(Meredith Black)

Jennifer Lawrence
(Norah)

Cherry Jones
(alelnök)

Forgalmazza: Corner Film
Bemutató: 2011. szeptember 8.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.