Álmok otthona

olvasói
8/10 (13)
Egy készülő filmnek marketing szempontból nagyon jól jön, ha két sztárja (valódi) szerelembe esik egymás iránt a forgatáson. Bár Rachel Weisz és Daniel Craig kapcsolata és villámesküvője közel sem mozgósított annyi paparazzit, mint a Brangelina-ügy, ...
...a tény, hogy amíg Darren Aronofsky a Fekete hattyú utómunkálataival bíbelődött, asszonya fejét elcsavarta az ügyeletes 007-es, egyből az Álmok otthona című thrillerre irányította a figyelmet. 
 
Will (Daniel Craig), a sikeres író feleségével (Rachel Weisz) és kislányaival egy New England-i városkában találják meg álmaik otthonát. Alig kezdik meg azonban új életüket, megtudják: a ház korábbi lakói brutális gyilkosság áldozatai lettek, a helybéliek azt beszélik, a férj végzett saját feleségével és kislányukkal. Ahogy Will a szomszéd nő (Naomi Watts) útmutatásával elkezdi rekonstruálni a történteket, fokozatosan mosódik össze számára a valóság, az álom és a képzelet… 
 
Az eddig mindössze néhány felejthető vígjátékot írt David Loucka forgatókönyvét az ír származású Jim Sheridan (A bal lábam, Apám nevében, A bunyós) vitte vászonra. A megvalósítással nincs is gond, korrektül kivitelezett, pszicho-misztikummal megbolondított thrillert kapunk. Ám az egyedinek nem mondható alapötletre épülő cselekmény egyenetlenül, olykor irányát tévesztve bonyolódik, elveszve a két műfaj között félúton. Az alkotók valami olyasmivel próbálkoznak, mint amit Scorsese mutatott a Viharszigetben, csak kevésbé koncepciózusan. A kémia viszont, naná, hogy nagyon működik a főszereplő házaspár között.  
 
zsinora
2011.09.30
|
Dream House
amerikai horror, 92 perc, 2011
Miután beköltöztek a szép új családi házba, a család megtudja, hogy az előző lakók egy brutális mészárlás áldozatai voltak.
Rendező:

Jim Sheridan

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2011. október 6.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.