A Bounty

olvasói
10/10 (1)
1789 áprilisában lázadás tört ki a brit királyi haditengerészet Bounty nevezetű hajóján, mivel a tisztek egy árva „légy szívest” sem tudtak kinyögni, miközben beosztottaikat ugráltatták. A zendülés vezetője Fletcher Christian hadnagy volt…
…aki a felettébb paraszt modorú Bligh kapitányt mentőcsónakba ültette a nyílt tengeren, és még egy árva sóletkonzervet sem dobott utána arra az esetre, ha horgászati ismeretei cserbenhagynák. A lázongó különítmény az eset óta Tahiti melletti apró Pitcairn-szigeten szürcsölgeti a nagyfröccsöt, amit banánszoknyás lányok szervíroznak nekik egy fél kókuszhéjban. Az idill azonban itt sem lehet teljes, a stresszes körülmények miatt egyesek képtelenek betartani a békés egymás mellett élés szabályait. Ugyanakkor még nagyobb aggodalomra adhat okot, hogy a haditengerészet is vadászik rájuk, mivel Bligh kapitány a nyers haltól idő közben oroszlánfókává változott. 
 
kirsch
2014.11.19
|
The Bounty
amerikai-angol filmdráma, 130 perc, 1984
Rendező:

Roger Donaldson

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.