A felejtés bére

olvasói
(0)
A Philip K. Dick novellái alapján készült filmek többsége, mint a Különvélemény vagy az Imposztor, jóformán csak a történet kiindulópontjául szolgáló ötletet vették át, a cselekmény kibontásában inkább már a jól bevált műfaji rutint hívták segítségül. A felejtés bére készítői sajnos az említetteknél is jobban hajlottak a szokványos megoldások felé.
Pedig a kezdeti felállás alapján joggal várhattunk volna többet. A történet hőse egy mérnök, Michael Jennings (Ben Affleck), aki azzal keresi nem is rossz betevőjét, hogy vezető elektronikai cégek megbízásából bevonul egy zárt laboratóriumba, veszi a konkurrencia legfrissebb, forradalmian új termékét, szétszedi, rájön a masina titkára, aztán csinál egy sokkal jobbat. Az új találmány átadása után emlékezetéből törlik a munkával eltöltött egy-két hónap élményanyagát, ő meg kezében a csekkel mehet nyaralni. Aztán - ahogy az lenni szokott - elvállal egy minden eddiginél nagyobb melót, az utolsót... És ebből lesz a baj. 
A munka sikeres befejezése utáni emlékezettörlést követően a bankban dollármilliók helyett csak egy kacatokkal teli boríték várja, amit ő maga küldött önmagának. A kezdeti dühkitörés után ráébred, hogy a borítékbeli tárgyak jelek, amelyekkel a munkájával kapcsolatos, világméretű gazemberséget akarta lebuktatni az emlékezettörlésen túlról. 
Oldalán egy tettrekész barátnővel - akire természetesen már nem emlékszik - hősünk látványos akciójelenetek során verekszi át magát, és míg Ben Affleckhez (A rettegés arénája) mérten ez nem rossz teljesítmény, Uma Thurman (Kill Bill) és John Woo rendező (Ál/arc) ennél sokkal jobbat is mutatott már.
nelson
2004.02.19
|
Paycheck
amerikai thriller, 119 perc, 2003
Találmánykoppintó mérnök emlékezetét kitörlik alkalmazói, de kezében egy rejtélyes csomag, amelynek segítségével leleplezheti a tervet, amelynek kidolgozásában maga is részt vett. Philip K. Dick-adaptáció az Ál/arc és A fegyverek szava rendezőjétől.
Rendező:

John Woo

Színész:

Ben Affleck
(Jennings)

Uma Thurman
(Rachel)

Aaron Eckhart
(Rethrick)

Paul Giamatti
(Shorty)

Colm Feore
(Wolfe)

Joe Morton
(Dodge ügynök)

Michael C. Hall
(Klein ügynök)

Peter Friedman
(Brown)

Kathryn Morris
(Rita Dunne)Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.