Tengerre, franciák!

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (7)
A gyermeket váró leszbikus anarchista punkpár beint, mert nem állnak meg nekik, mikor stoppolnak. Elegáns ruhába öltözött fiatal nő ásványvizet vásárol, hogy utána a bolt előtt kilocsolja a palack tartalmát. A boltos vonalzóval...
...húzza a vonalkódot. Öttagú család tapsra sátorbazilikát állít. Egy perverz úr szado-mazo szexkalandra érkezik a tengerparti motelbe, ám a dolog nem éppen a tervei szerint alakul. Egy elszabadult papírsárkány magával rántja egy hölgy nyakláncát. Kövér házaspár felváltva unatkozik és szókirakózik egymással picurka kulipintyójában a kempingben. Ámokfutó golfosok szabadulnak el a francia tengerparti városkában. S közben a lakókocsiparkban is zajlik az élet, mindehhez pedig egy valószerűtlen helyeken fellépő rockegyüttes egy-egy koncertje nyújt keretet.
 
Ilyen és ehhez hasonló számtalan vidám apró történetszilánkból áll össze a képregények világából érkező Pascal Rabaté szertelen kis alkotása. A szöveg nélküli (pontosabban csak egy-egy elszórt mondatot, indulatszót felvonultató) filmben a nagyon sokféle emberrel együtt nagyon sokféle humor jelenik meg.
 
A tengerparti helyszín és a burleszkelemek Jacques Tati Hulot úr nyaralt idézik, de nevethetünk pajzán, játékos, abszurd és durva poénokon is – miközben felbukkan néhány ismerős arc Maria de Medeirostól (Ponyvaregény) Dominique Pinonig (Amélie csodálatos élete). A Tengerre, franciák!-ban nagyon sok az ötlet, és szerencsére az alkotók pont időben (szűk 80 percen belül) hagyják abba ahhoz, hogy ne váljon fárasztóvá. 
fürkész
2011.11.23
|
Ni a vendre ni a louer
francia vígjáték, 77 perc, 2011
Franciás könnyedség egy kacagtató vígjátékban.
Rendező:

Pascal Rabaté

Forgalmazza: CineReal
Bemutató: 2011. november 24.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.