Géppisztolyos prédikátor

olvasói
8/10 (24)
Nem kétséges, hogy az egykori motorosbandatag, Sam Childers életét feldolgozó könnyfakasztó eposzt, amely a harmadik világ társadalmi igazságtalanságait avatja témává, a jövő évi Oscar-ceremónia egyik csúcsragadozójának szánták.
Az Akadémia ugyanis köztudottan rajong az ilyen típusú darabokért – a főszereplő Gerard Butlernek valószínűleg sokan gondolatban már meg is szavazták az arany szobrocskát, de ő saját magának szinte biztosan. A gátlástalan rosszfiúból egy saulusi fordulattal az ártatlanok elszánt védelmezőjévé avanzsáló, modern kori Robin Hood történetét a német születésű rendezőzsenire, Marc Forsterre (Szörnyek keringője, Én, Pán Péter, Felforgatókönyv, Papírsárkányok, A Quantum csendje) bízták, akinek eddigi filmográfiája azt bizonyítja, bármilyen műfajról legyen is szó, nehéz kibillenteni az egyensúlyából (legutóbb például a hazánkban forgott World War Z-t, Brad Pitt zombis moziját vezényelte le). Ezúttal azonban talán kicsit elszállt vele a ló… 
 
Childers egy nap elhatározza, hogy itt az ideje jobb emberré válnia. Hősünk döntésének – mert őt nagyon kemény fából faragták – azzal ad nyomatékot, hogy Afrikába utazik. Nem máshová, mint a polgárháború sújtotta Szudánba, ahol megtapasztalva a borzalmakat, legfőként pedig elszörnyedve a gyerekek hadsereg általi kizsákmányolásán, a gyengék buzgó megmentőjévé lép elő. Küldetése sok veszéllyel jár, de emberünk nem ismer lehetetlent. Sőt mi több, a szavakkal is kiválóan bánik: bármikor kész előhúzni a mellényzsebéből egy jól irányzott nagymonológot. Mert ő amúgy prédikátor. Csak géppisztollyal térít.  
zsinora
2011.12.20
|
Machine Gun Preacher
amerikai akciófilm, 129 perc, 2011
Egy exdíler megtalálja Istent és Szudánban gyerekeket ment meg a katonasorstól.
rendező:

Marc Forster

színész:

Gerard Butler
(Sam Childers)

Michelle Monaghan
(Lynn Childers)

Kathy Baker
(Daisy)

Michael Shannon
(Donnie)

Madeleine Carroll
(2.)

Souleymane Sy Savane
(Deng)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2011. december 29.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.