Túl közeli rokon

olvasói
(0)
Akármilyen harsány és tapló vígjátékokat is rendeztek eddig a Farrelly testvérek (Dumb és Dumber, Én és én, meg az Irén, Nagyon nagy Ő), a szívük azért aranyból van. Sőt, politikai korrektségből a maguk kifacsart módján verhetetlenek, hiszen minden filmjükbe rakásnyi hátrányos helyzetű szereplőt préselnek be, és ki másnak jutna eszébe sziámi ikrekről csinálni komédiát?
Merthogy Bob (Matt Damon) és Walt (Greg Kinnear) a derekuknál össze vannak nőve, de őket - egy kisváros nevezetességeit és kedvenceit - ez egy cseppet sem zavarja. Tökéletes párként viszik gyorséttermüket, remek jéghoki kapusok, és még színészkednek is. Vagyis csak az extravertált Walt játszik, míg félénk tesója a „háttérben” húzza meg magát, de ez a színpad hamar szűknek bizonyul, és az ikrek elindulnak Hollywoodba, hogy Waltnak karriert csináljanak. Csodák csodájára, az önmagát alakító Chernek köszönhetően ez össze is jön, de a gondok csak ezután kezdődnek. Waltból sztár lesz, de a nyilvánosság előtt már nehéz elrejtenie kis „kinövését”, míg Bob ugyanezt próbálja eltitkolni szívszerelme elől. 
Bár a Túl közeli rokon amolyan egyötletes film, ez az ötlet zseniális. Akárhányszor látjuk az ikreket, az mindig valamilyen poén forrása, együttes mozgásuk pedig bravúrosan lett koreografálva, legyen szó hamburgerkészítésről, verekedésről, vagy egyszerű alvásról. Bár amikor Farrellyék 13 éve belekezdtek a projektbe, még Jim Carrey és Woody Allen járt a fejükben az ikrek szerepére, de Matt Damon és Greg Kinnear sem rossz párosítás, sőt! Kinnear eleve egy kicsit ripacs, és látszik, hogy imádja a karaktert, Damon pedig olyan pánikrohamokat tud produkálni, hogy öröm nézni, de viccen kívül is leginkább ő viszi a filmet. A történetvezetés talán kevéssé kifinomult és van néhány mellékszereplő, aki nem tud mit kezdeni magával, de ez már csak egy ilyen röhögős, seggberúgós, és mégis szentimentális mozi.
Vízer
2004.02.12
|
Stuck on You
amerikai vígjáték, 118 perc, 2003
Mit tehet az egyszerű sziámi ikerpár, ha egyikük hollywoodi sztár akar lenni, a másik pedig fülig szerelmes? Négy szem többet lát, mégsem lehetnek örökké egymás nyakában!


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
23:30
Riddick - A sötétség krónikája
amerikai akcióthriller, 2004
23:35
Foxtrott
izraeli film, 2017
23:50
A zombik lázadása
amerikai horror, 2012
23:50
A könnyű élet varázsa
amerikai-kanadai filmdráma, 2002
00:00
Beépített hiba
amerikai krimivígjáték, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.