Trancsírák

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (13)
A turisztikai tinihorrorok általában olyannyira meglepő fordulatokban bővelkednek, mint egy Holt-tengeri sporthorgász naplója: a mikrobuszban vedelő fiatalok megérkeznek az erdei táborba, egyikük – egy zseblámpával a képébe...
...világítva – zagyvál valami baromságot egy helyszíni gyilkosságsorozatról, majd megjelenik Jason Voorhees, és egytől egyig karóba húzza őket. Kivéve az absztinens okos lányt, aki minden percben ura a helyzetnek.
 
Nos, az elmaradhatatlan sablonok ezúttal is érvényesülnek, van azonban egy fontos különbség: hokimaszkos hentesnek se híre, se hamva. Helyette akad két zord külsejű redneck, akiknek minden épelméjű ember vonakodva ásná fel a kertjét. Tucker és Dale azonban valójában aranyszívű fickók, csupán kapcsolatteremtő készségeik vetekednek egy sziámi harcoshaléval. A véletlenek bizarr összjátékának köszönhetően a táborozók viszont pszichopata gyilkosnak vélik őket. Nem csoda hát, hogy mikor barátnőjük, Allison balesetet szenved és Dale-ék kunyhójában lábadozik, a fiatalok felkészülnek az „elrabolt” lány kiszabadítására. 
 
Hamarosan – a szembenálló felek akarata ellenére – vérfürdő veszi kezdetét. Mi pedig megnyugvással konstatáljuk, hogy egy jó horrorparódiához nem szükségeltetnek elcsépelt zombik, sem pedig egyéb művekből kölcsönvett, „csupaszpisztolyosított” mozzanatok. A Trancsírák (brrr!) a maga bájosan bunkó egyszerűségében is tökéletesen szórakoztató, két fő karaktere pedig több mint fenomenális. 
kirsch
2011.12.08
|
Tucker and Dale vs Evil
amerikai vígjáték, 89 perc, 2010
Tucker és Dale egyszerű vidéki suttyók, akik hétvégére elmennek az erdei házukba, de a környéken bulizó fiatalok sajnos sorozatgyilkosnak nézik őket.
Rendező:

Eli Craig

Forgalmazza: Ristretto Distribution
Bemutató: 2011. december 22.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.