Warrior - A végső menet

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (70)
Egy MMA, azaz mixed martial arts-menet olykor bunkóbb fordulatokban bővelkedik, mint egy tömegverekedés a pacsatüttösi hurka- és kolbászfesztiválon. Egy-egy küzdelem jelenetei olykor a Véres játék című klasszikus bohóctréfa...
...jeleneteivel vetekednek, a különbség csupán annyi, hogy a versenyzőknek nem marad idejük fiatalkori flashbackek felidézésére. Azonban ki gondolná, hogy bennük, klottgatyás terminátorokban is kavaroghatnak érzelmi hullámok? A legszemléletesebb példa erre a Conlon testvéreké, akik képtelenek megbocsátani ex-ex-exalkoholista apjuk ballépéseit. Tommy, az egykori tengerészgyalogos tizenegy év elteltével tér vissza szülővárosába, ahol önkéntelenül is szembekerül a lerongyolódott faterral, valamint a múlt démonaival.
 
Eközben bátyja, Brendan nappal Coulomb törvényéről tart kiselőadást diákjainak, éjszaka pedig – családja anyagi gondjait leküzdendő – megtermett ketrecharcosok fejét veri bucira. Hamarosan Tommy is visszatér a ringbe, a két testvér összecsapása pedig elkerülhetetlennek tűnik. Egy rutinos mozilátogató ezek alapján már biztos lehet benne, hogy a Warrior erőssége nem éppen egyéni hangvételében rejlik.
 
Gavin O’Connor nem tett mást, mint hogy némi változtatást eszközölt a Rocky, A pankrátor és a The Fighter - A harcos karakterein, és élettörténeteikkel együtt egy gigászi mixerbe szórta őket. A végeredmény ezzel együtt is szerethetőre sikeredett, melyhez Nick Nolte – nem mellesleg – élete legjobb alakításával járult hozzá.
kirsch
2012.02.27
|
Warrior
amerikai sportfilm, 140 perc, 2011
A fiú visszatér az alkoholista faterhoz, hogy eddze őt a végső nagy bunyóra, amit a saját tesója ellen kell vívnia a ringben.
Rendező:

Gavin O'Connor

Színész:

Tom Hardy
(Tommy Conlon)

Joel Edgerton
(Brendan Conlon)

Nick Nolte
(Paddy Conlon)

Jennifer Morrison
(Tess Conlon)

Kevin Dunn
(Zito igazgató)

Frank Grillo
(Frank Campana)

Vanessa Martinez
(Pilar Fernandez)

Forgalmazza: Parlux Entertainment
Bemutató: 2012. március 1.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.