A bűn hálójában

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (54)
Steven Soderbergh úgy dobálja maga mögé a legkülönfélébb műfajú filmeket, mint rutinos szakács a palacsintát. Megteheti, mert egyetlen csettintéssel leigazolja fél Hollywoodot (most éppen Ewan McGregor, Michael Fassbender, ...
...Antonio Banderas, Channing Tatum, Michael Douglas és Mathieu Kassovitz asszisztál neki), az Ocean's-trilógia után pedig attól sem kell tartania, hogy nem tudja majd miből fizetni a villanyszámlát. Alig futott le a világjárványt vizionáló Fertőzés, máris itt a következő mozi: a rendező ezúttal a klasszikus kémfilmek világába tett kirándulást.  
 
A papírvékony és unásig koptatott cselekményre nem érdemes túl sok szót fecsérelni: Mallory Kane (Gina Carano) egy, a kormányok által felbérelhető cég titkos bevetésekre szakosodott ügynöke. A soron következő megbízásnál hiba csúszik a rendszerbe, hősnőnk pedig szagot fog. Villámgyorsan leesik neki a tantusz: a cégvezetésnek valami miatt útban van, vagyis szívesebben látnák a föld alatt... 
 
Soderbergh a zsáner, a sztori, a történetvezetés és a hangvétel terén sem mutat semmi újat, mindössze egy korrekt, szórakoztató (de közel sem tökéletes) iparosmunkát kapunk tőle. Nem újdonság a női hősnő beiktatása sem – Pam Grier, Besson csajai, a Jackie Brown, de pláne a Kill Bill óta nem esünk hasra a férfiak eszén túljáró, vagány heroináktól –, az viszont bátorságra vall, hogy nem hivatásos színésznőt kért fel a főszerepre, hanem Gina Caranót, a népszerű harcművészt. A film verekedős jelenetei érthetően első osztályúak, de a hölgy színészként sem vall szégyent – igaz, a szerepe és a forgatókönyv nem is kíván tőle sokat. 
zsinora
2012.02.22
|
Haywire
amerikai-ír akciófilm, 93 perc, 2011
Kane ügynököt egy sikeres akció után gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok hada kezdi üldözni, akik minden trükkjét ismerik. Rádöbben: valaki elárulta.
Színész:

Channing Tatum
(Aaron)

Gina Carano
(Mallory Kane)

Michael Douglas
(Alex Coblenz)

Michael Fassbender
(Paul)

Antonio Banderas
(Rodrigo)

Ewan McGregor
(Kenneth)

Michael Angarano
(Scott)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2012. március 1.
(20 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.